maandag 16 april 2012

80: Voor het eerst.

Voor het eerst gaat kabouter naar mevrouw gastouder. Een keer in de week gaat hij bij haar en de andere kaboutertjes spelen. Voor het eerst echt, echt-echt. Nooit heb ik in de ochtend hoeven rennen en vliegen. Die paar keer dat er op kabouter gepast werd, ging het om middagen. En dan bracht Pee hem weg.
Dus smeerde ik mijn boterhammen alvast, pakte ik de tas, schreef ik de dingen op die ik niet moest vergeten en ik schreef zijn boekje, met als toevoeging dat ik wel 's ochtends en s' middags even zou bellen om te vragen hoe het ging. Ja, het is zo, ik ben er echt een, zo' n  moeder-moeder op zo'n echte-echte dag. En misschien daarna ook nog wel.
Pee en ik zorgen zelf grotendeels voor kabouter. Af en toe is er een gat, dat werk en zorg net niet helemaal aansluit. En was er een oplossing nodig. Hij is nu iets minder kwetsbaar en wetende dat hij niet verzuipt in een grote groep kinderen op een dagverblijf. Maar lekker in een huiselijke omgeving met meer rust zal vertoeven die dag, is het voor mij ook makkelijker. Ik zeg niet makkelijk, makkelijker.. :-)
Nadat ik de buurvrouw voorzag van mijn voorraad woonbladen die ik toch niet meer in keek en nog wat ditjes en datjes die anders richting de kringloop zouden gaan, en een nieuwe eigenaresse voor de broeken vond die niemand paste, besteeg ik tevreden en met een gezonde spanning voor morgen, de trap naar boven. Nog heel eventjes breien en dan...slapen. Op naar morgen..

2 opmerkingen:

  1. Pffff.. Wat een grote stap zeg!!!! Heel veel sterkte. En hopelijk ook geniet voor je kabouter met zijn nieuwe vriendjes en en voor jou met een "vrij" dagje. Zo ontzettend spannend. Ik kan geloven dat dat enorm wennen moet zijn. Maar ik hoop dat je er deugd van zal hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!