zaterdag 14 april 2012

78: Ruilen

Er bleek animo te zijn voor een kledingruil-tut-avond onder mijn vriendinnen. Dankzij Facebook kon ik het met het grootste gemak de wereld in slingeren en toen zaten we daar met z'n zevenen.
Pee verschanste zich boven voor de televisie, want de voetbalploeg van onze stad zou misschien kampioen worden van de bla bla bla.. U snapt het.  ( Tussen de vrouwen zitten was natuurlijk niet een optie). En ik had de woonkamer tot mijn beschikking, klaargemaakt voor het vrouwengeweld.
Een voor een druppelden ze binnen, de thee werd geschonken, er werd van de koekjes, cakejes etc. gesnoept die iedereen had meegebracht. En sta-pels maar dan ook werkelijk sta-pels kleding werden tevoorschijn getoverd. Want vaak, als je echt kritisch kijkt in je kledingkast, is er toch altijd wel een gedeelte wat net niet meer lekker zit of waar je simpelweg op uitgekeken bent.
De " ohhhhh waarom doe je dit weg???" en " maar dat is toch ZONde" waren niet van de lucht.
De gezichten draaiden zich vragend naar mij toe; " hoe gaan we dit doen, had je een plan?".  Ik had niet echt een plan, dat zou vanzelf wel goed komen, maar de optie, alles op een stapel gooien klonk mij wel goed in de oren. Ik had enkel een toevoeging: " zorg niet alleen voor jezelf, maar zorg vooral voor elkaar.
En het ging los.
Kledingstukken werden bekeken, geanalyseerd, over en weer gegooid. Er werd gepast, en nog eens gepast. Als er een drempel was, werd deze vakkundig verwijderd door wat coaching. Er waren go's en no go's, gloeiende wangen, wijn en gegeit. Sommigen kende elkaar, sommigen niet. En was dit de gelegenheid bij uitstek om daar eens verandering aan te brengen.
Het was een fijne avond en iedereen ging met een "nieuwe"  tas met kleding, aangevuld met nagellak, accessoires of een speelgoed aap die uit zichzelf over de grond kon rollen, al eng lachend, naar huis. Blij als een kind en voor herhaling vatbaar.
Hiermee wilde ik bereiken dat je zo samen elkaar weer van nieuwe kleding kunt voorzien,  het is duurzaam, gezellig, ongedwongen en het kost niets omdat ieder zijn eigen versnapering/drinken meenam. In de nazomer volgt een nieuwe avond!

3 opmerkingen:

  1. Superleuk! Ik heb het jaren geleden wel eens gedaan, erg gezellig en iedereen blij als een kind

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend leuk idee!!!

    PS Pee had wsch ook de avond van z'n leven nu 'de club' gepromoveerd is tot de eredivisie ... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!