dinsdag 3 april 2012

71: Brood! Daar zit wat in!Het brood was op. Een mooie gelegenheid om weer zelf een broodje te bakken. Maar ja, ik startte natuurlijk veel te laat. Pee moest naar school en kabouter moest eerder eten dan dat het broodje klaar zou zijn. Des al niet te min maakte ik hem toch en fietste ik tussendoor even vlug richting de supermarkt voor een kant en klaar bammetje.
Op het wereld wijde web vond ik hier een fantastische link voor een focaccia.  Ik had al tij-den het plan om deze eens zelf te bakken. En vandaag was de dag dat het ervan moest komen.

Ik volgde de instructies op en het moest gezegd; dat begon er toch wel heel erg lekker uit te zien, maar de ervaring leert, dat zegt zeker niet alles.. Ook kookte ik wat eieren en bloemkool en fabriceerden samen, toen Pee weer thuis was een lekkere curry voor erbij. Ik toonde de Focaccia die al een tijdje klaar stond, aan Pee. Zijn ogen stonden hoopvol en het uur daarna hoorde ik al kauwend de ene na de andere uitroep vol lof. " Ohhh, je legt de lat nu wel hoog Lot" , ( dat moest ik nu juist eens wat minder doen), " och hij is echt lekker" etc. etc. U snapt. Ik liep naast mijn schoenen. En dat allemaal dankzij de heldere uitleg van Jeroen Zwiers, vakdocent koken van het ROC Amsterda en een staaltje engelengeduld en gehoorzaamheid van mijn kant. Dit recept gaat over tot de orde van Lotje en zal nog vaak gemaakt worden, in welke vorm gegoten dan ook.

3 opmerkingen:

 1. mmmm klinkt goed Lot! Kom vast eens bij je proeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mocht je geduld blijven en er is tijd, zin en moed dan mag je zo'n gevalletje wel voor ons produceren met pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke foto met je deegje, haha! :)
  Jullie kokkerellen wat af met z'n twee├źn, goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!