zondag 25 maart 2012

64&65 Zonnehoed

Het werd zonnig en tijd voor zonnebrand en zonnehoeden. Kabouter zijn hoofd bleek gegroeid, de hoedjes pasten niet meer en dit vormde een mooie aanleiding om achter de naaimasjien te kruipen. Mijn bewaar-zucht bleek ook voor de verandering een positief effect te hebben. Zo lag daar nog een ernstige Hawai-blouse te liggen van Pee van vroegahh. Gelukkig voor mij is hij tegenwoordig per ongeluk smaller en pastte de blouse daardoor niet meer. He jammer... Ik had hem dus nog ergens bewaard en nu duikelde ik hem op uit de bijna-onbegaanbare kelder en hop, de schaar ging er in.
Ik had voor die tijd een poepie simpel patroon van ByMiekk gevonden op het wereldwijde web, de omkeerbare hoed. En daarvoor gebruikte ik als tweede stof voor de binnenkant, een kussensloop met retroprint, ooit voor 69 cent gekocht bij de Wibra.
Voor een eerste keer, geheel niet onaardig. En ik voegde er zelf nog koortjes aan toe. Want je weet hoe het gaat met bijna eenjarigen en hoedjes...Die blijven uit zichzelf niet lang zitten.

Het proces in beeld..


3 opmerkingen:

 1. wauw wat een leuk hoedje,echt super lief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk! en giga-bedankt ook! Was van de week snel in de sinkels aan het kijken voor een zonnehoedje, maar vond niks leuks. Mijn frank was niet eens gevallen dat ik dat zelf zou kunnen maken. Bij deze toch eens een pogingske doen. Die van je kabouter is echt heel leuk geworden!! Krijg er zin in zo om het ook te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke foto van Pee met kabouter :)
  En ik blijf het goed van je vinden, dat gefröbel met die masjien.

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!