zondag 11 maart 2012

52& 53; De paden op, de lanen in..met slofjes en een groene smoothie.


Mijn dag begon met een goede bodem. Een groene wel te verstaan. Ja ja..een vriendin vertelde over de  " groene smoothies" die ze elke dag tot zich nam. Alleen de naam al deed mijn gezicht toch een beetje verzuren. Maar dat was niet echt ergens op gestoeld behalve een grote fantasie die groene derrie toonde met damp die eraf kwam. Bij de les blijven Lot!
Het sloot aan bij een gesprek over suikers en het effect ervan. Ik ben een echte suikerfan. En merk dat ik regelmatig echt mijn potje energie ver, ver, te zoeken is. Daarbij spelen allerlei factoren een rol en zo ook die suikersnaaisterheden die zorgen voor een after-suiker-dip. Potverjoppie, dat moet eens stoppen, had ik geen zin in vandaag. Ik  keek wat rond op deze getipte site. En ik raadpleegde mijn vriend Google voor een recept voor een groene smoothie. Was toch de tweede link van So Chicken( Ik lees met regelmaat artikelen op hun site). Gruwel, de ingrediënten van nummer twee had ik allemaal in huis, en er moest dus ook bleekselderij in. Dus daar gingen ze, hoppaah, banaan, vier rijpe kiwi's& bleekselderij en twee glazen water... Ik vond deze verhouding nog wat zacht van smaak dus deed ik er een lepel honing bij. Ik dacht, een logische vervanger voor suiker, maar neen. Dat bleek niet zo simpel. Gut, we kunnen niet alles hebben. De cappuccino kreeg geen schepje suiker en ik slurpte met redelijk genoegen van mijn Smoothie. Morgen maak ik een nieuw recept zodat er wat afgewisseld kan worden. Want er staat nog een restje in de koelkast!
Na kabouter zijn slaapje reden wij naar het bos om te wandelen met de hond. Heerlijk, wat een uitzicht en wat een prachtig weer! Ik voelde de eerste sproeten weer opkomen van het zonlicht. Kabouter testte ondertussen al hangend en met zijn benen zwaaiend, de aangepaste slofjes uit. Voor een habbekrats in de voordeelwinkel gekocht. Deze slofjes bleven in tegenstelling tot alle andere uitvoeringen wel zitten, alleen de veters waren wat glad en makkelijk los te halen. Ook kabouter was hierachter gekomen en vonden wij regelmatig dubbelgevouwen in de box om met zijn mond een en ander los te trekken. Logisch.... En dus werd gisteren naald en draad erbij gepakt om elastiek erbinnen in te bevestigen, de flappen om te slaan en vast te maken.
Het bleek voor het vervoer in de draagzak/doek, ideaal..

3 opmerkingen:

  1. Oh kiwi's ik dacht op de foto dat het spruiten (gruwel) waren. Goed bezig hoor. Ik was eind vorig jaar zo goed suikerloos bezig. Met nadruk op was. Zucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja,toen ik ze ging uploaden begon ik ook even aan mezelf te twijfelen. Maar god zij dank, geen spruiten i.p.v. kiwi's. Wat op het moment niet is, kan nog komen Christel! Voor de looks ( geen suiker) hoef je het i.i.g. niet te doen. Maar daar heb ik al over gejubeld bij je foto :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, ja ik hoorde hier ook al van! Ik twijfel nog even of ik mee doe :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!