zaterdag 2 juni 2012

113 & 114 Maak het voor Maud!

Lieve Lezers, mede bloggers,

Graag vraag ik de medewerking van jullie creatieve breinen voor het volgende:

Zo'n twee jaar geleden, toen ik nog leidster was op een dagverblijf,  kreeg ik twee zusjes op mijn groep. Maud en Juul.  Toen waren het nog kleine wurmpjes, nu zijn het al twee hele dames van ruim twee jaar oud. Samen met hun grote broer en hun papa en mama vormen zij een warm gezin in Zwolle.
Helaas, is er bij Maud op 5 december 2011 de meest agressieve vorm van Neuroblastoom vastgesteld met uitzaaiingen (fase 4). Deze specifieke vorm van kinderkanker komt in Nederland voor bij ca. 25 kinderen per jaar. Slechts 20% van deze kinderen overleeft de ziekte. In Amerika bestaat een behandeling met immuuntherapie die de kans op genezing nog eens met 20% verhoogt. De medische kosten van Maud's behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de kosten die gemaakt worden om in Amerika te verblijven niet.
De zorg om Maud is voor het gezin al zwaar genoeg. Stichting Maud voor Leven zamelt geld in om de financiële zorgen voor de reis en het verblijf van een half jaar in Amerika weg te nemen. Als de behandeling goed verloopt reist het gezin in juli of augustus 2012 af naar Amerika.
Via hun blog kun je hun strijd tegen deze ziekte volgen. 
------------------------------

Helaas is de strijd gestreden, Maud is 15 juni overleden. Des al niet te min vraag ik om mee te blijven doen. De motivatie en het doel lees je hier

Mijn vraag aan jullie:

1: Zet je creativiteit in en maak iets om te verkopen.
2: Mail naar :    maakhetvoormaud at gmail.com als het af is en stuur het op voor 1 juli (dit was de 1e instuurdatum)
3: Zet het logo van " Maak het voor Maud", in je gadgetbalk zodat meer mensen meedoen.
4: Ik ga vervolgens met alle gemaakte dingen naar een braderie in Zwolle om  het te verkopen en de gehele opbrengst gaat naar de stichting Maud voor Leven
De eerste braderie waar ik met alle schatten heb gestaan was 21 juni 2012 aan de Assendorperstraat te Zwolle voor Meinesz en Bennesz.

Wegens de grote respons is er een tweede instuurdatum voor een volgende braderie . Schatten insturen kan nog tot 1 augustus.

Meer informatie volgt nog.

Tip: ( en hierbij denk ik ook aan de rug van de postbode), maak het niet te groot :-)43 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig initiatief! Ik ga aan het werk en heb inmiddels een link geplaatst op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gea, helemaal geweldig!! Dank voor je hulp en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar wat je gaat maken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief! Zit nu op mijn telefoon te internetten kan even niet die dingen doen die ik zou willen. Maar als jij me als reminder een mail wil sturen naar geboortevarkens@live.nl dan zorg ik dat jij een paar leuke en unieke producten hebt om te verkopen voor Maud en haar gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat geweldig Anneke! Ik zal je zo even een reminder sturen.
   Groeten!

   Verwijderen
 4. Wij gaan hard nadenken hoe wij kunnen steunen. Erg mooi initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hartverscheurend verhaal, maar wat een mooi initiatief! Ik heb het gedeeld op de Facebook groep 'Dutch Crochet' waar ik lid van ben en zal het zo ook op m'n blog plaatsen. Ik zal zo over mijn eigen bijdrage mailen. Heel veel succes! Groet, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk idee ...
  Ik maak 10 leuke haarspeldjes met vilt bloemetjes
  en stuur ze naar je toe ... en doe daar nog 5
  brochejes bij ook met vilt bloemetjes ...

  Groetssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Lot, ontroering hier vanwege je mooie initiatief! Ik ga niks op mijn blog zetten, want dat doe ik nooit. Maarrrr wat ik wel kan doen is gewoon niet één maar twee dingen maken. Zodat je nog meer kunt verkopen. Idee? Ja? Mooi. Dan ga ik je nu een mail sturen voor het adres. Succes met je mooie intitiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zal zoveel mogelijk tweets over #maakhetvoormaud retweeten en de actie delen op FB, ik vind het echt super wat je doet! ik ben inmiddels achter de naaimasjien gekropen om wat knuffeltjes te maken. succes met je actie, ik hoop dat het veel oplevert voor de kleine Maud!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Lot!

  ik heb de banner zojuist op het RR blog gezet...daar komen zoveel creatievelingen langs...!

  Liefs kris

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje en Kris, jullie zijn helden, super. Heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het logo ook op m'n blog gezet, met een link naar dit bericht. Super actie van je!

  Groet Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel Wendy! Helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie oproep en actie Lot! Een van de forumgenoten van CreaPower wees ons op je actie (http://forum.creapower.nl/). Het staat inmiddels ook op de CreaPower Facebook pagina en groep en ik heb zelf een link op mijn blog geplaatst en mijn eigen FB pagina (https//www.facebook.com/KloskeTassen. Ik zal er morgen ook nog een extra berichtje over plaatsen op mijn blog.

  Count me in!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jos , dank voor je hulp! Helemaal geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi, via Wendy's stitches kom ik hier terecht. Fwieuw, mijn hart breekt en ik wil wat doen. Ik heb net 2 knuffels klaar die ik gemaakt heb voor het Poekie-project dat hier bij ons in België loopt, knuffels voor kindjes met kanker in het ziekenhuis. Normaal ging ik ze naar daar opsturen, maar dit lijkt me dringender (en ze hebben er bij Poekie al 100-en, wat super is uiteraard!). Ik maak gewoon 2 nieuwe voor het Poekie-project en stuur deze 2 naar jou op. Ik stuur je een mailtje. En ik zet het straks ook even op mijn blog! En nu duimen voor Maud! Groetjes, Trui

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Via Miss Creatuurtje (berichtje hierboven) ben ik hier terecht gekomen! Poekie gaat 'n paar bloemenbrooches haken! Er staat ook een berichtje op de Facebookpagina van Poekie. Heel veel succes met je prachtige initiatief. We duimen voor Maud!!!!!!!!!!!!!!

  Saskia & Poekie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wil graag meedoen met deze actie.
  'k Heb je een mail gestuurd en de banner op m'n blog
  gezet.
  Veel succes met de aktie!!!!

  Groetjes Ymie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Met zelf een dochtertje van net twee komt dit wel heel dichtbij. Ik ga mijn steentje bijdragen, je hoort nog van me.

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Via MissCreatuurtje kwam ik hier terecht. Ik ben helemaal ontroerd door het verhaal van Maud! En de blog heeft ook nog eens de zelfde layout als mijn blog... Ik wil graag mee doen, heb al iets in mijn gedachten wat hopelijk te verkopen is.
  Heel veel succes met deze actie! Gr, Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi! Ik heb gemaild. Ik hoop snel iets te horen! Groet,
  Mariël

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb iets voor je, dus als jij mij je adres mailt kan ik het opsturen

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb vandaag twee kettingen gemaakt voor je actie 'Maak het voor Maud'.
  Ik las van de week over je actie bij mijn blogvriendin MiM die dit gedeeld had op haar 366xengel blog en later ook op haar Mim's tasjes blog.
  Ik heb vandaag dan ook mijn blogpost gemaakt over je actie 'Maak het voor Maud'.
  Ik ga zekers nog meer maken en dan krijg je van mij een mailtje én natuurlijk post ;).
  Warme creatieve groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Lotte ,ik heb zowel op mijn blog als op mijn face book hier het stukje naar gekopieerd ,ik hoop op heel veel respons .Ook ik ga mijn steentje bijdragen .

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Lotte,
  helaas ben ik niet zo creatief en chronisch in tijdgebrek, maar ik zal voor jullie bidden. Ook geestelijke kracht is immers nodig, als tegenhanger voor al jullie geweldige creatieve kracht. Ik zal het ook meenemen in de voorbeden voor komende zondag.

  groeten,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi!

  Wat een ontzettend goed idee. Toen ik dit las zat ik op internet op mijn mobiel in het buitenland. Gisteravond thuis gekomen en ik wilde direct reageren op dit mooie initiatief.
  Ik wil hier graag aan meewerken. :) Ik ga vandaag direct een begin maken. Mijn mail zie je snel tegemoet! Ik ga een link plaatsen op mijn eigen blog en via facebook. Heb nog wel wat creatieve collega's/vriendinnen :)

  En nog een vraagje, je gaat de verzamelde spulletjes proberen te verkopen op de braderie in Zwolle. Ik woon daar in de buurt, wanneer is de braderie?? :) Leuk om een kijkje te komen nemen...

  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een hartverwarmend initiatief, daar doen de creazusjes uiteraard aan mee! We duimen ondertussen zo hard als we kunnen voor Maud, haar familie en alle betrokkenen...
  We plaatsten het logo op onze blog en binnenkort mailen we je nog... veel succes met dit prachtige initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi dat je zoveel werk verzet voor Maud! Ook ik heb een post geplaatst op mijn blog met een doorklik link naar jou blog! Natuurlijk zal ik ook iets voor je maken voor de verkoop! Ik zal je later even mailen. Veel succes!!! Liefs Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Staat op mijn facebook en natuurlijk komen er hele mooie knuffels aan. Zal het ook om mijn werk verspreiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ben helaas helemaal niet creatief, maar heb wél een oproepje op m'n blog gezet: http://mijnblogspotishier.blogspot.be/2012/06/maak-het-voor-maud.html. Véél succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Voor zo'n goed doel ben ik altijd te strikken. Tuurlijk doe ik mee. Link staat over een paar minuten op mijn blog en facebook.

  Dikke knuffel en ik hoop dat veel verkoopt!
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als je je adres doorstuurt stuur ik wat op (janneke@tante-bet.nl) Ik heb de link ook op mijn blog gezet (tante-bet.blogspot.com )Een super initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Super initiatief!!!!
  Ik ga aan de haak voor je, heb al een linkje op mijn blog, krijg alleen die gadget niet voor elkaar.
  Ik stuur je wel een mailtje zodat ik straks weet waar ik het naartoe mag sturen.

  Veel succes ermee en veel liefs voor Maud en familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Helemaal geweldig initiatief!!!!
  Ik heb al een linkje op mijn blog gezet.
  Ik ga vanavond aan de haak voor Maud en stuur het dan naar je op.
  Gadget overnemen lukt me niet maar je staat ieder geval al op mijn blog, en straks op mijn hyves.
  Ik mail je voor je adres
  Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Voor alle lezeressen die nog bezig zijn: helaas las ik net het bericht dat Maud de afgelopen nacht overleden is. Lotte, ik hoop dat je een andere mooie bestemming voor het geld vindt: kinderkankeronderzoek, Ronald MacDonald huis, ik noem er maar wat die me te binnen schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Fantastisch initiatief, ik wilde ook meteen mijn spulletjes pakken om iets moois te maken, maar helaas zie ik dat het meisje vannacht is overleden... heel veel sterkte voor het gezin in deze moeilijke tijd......

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik lees net dat Maud het niet heeft gered. Wat vreselijk. Ik hoop dat je vergoed de spulletjes gaat verkopen en voor het geld een goede bestemming vindt. Groetjes,
  Mariël

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het nieuws dat de kleine Maud de strijd tegen die verschrikkelijke ziekte heeft verloren, raakt ons diep.
  Veel sterkte, steun en troost toegewenst aan alle betrokkenen; ouders, broer en zus, familie, vrienden en kennissen...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Zo vreselijk jammer dat Maud het niet gehaald heeft...
  Ik draag je initiatief een warm hart toe en laat mijn kopje even werken, om nadien aan de slag te gaan. Zet ook even je banner op mijn blogje! Succes met je initiatief en veel sterkte voor iedereen die kleine Maud nu moet missen x

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een oneerlijke strijd voor deze kleine meid. Ik was me vandaag aan het verdiepen in het verhaal van Maud en haar familie. Het prachtige kleine meisje heeft het niet gehaald. Wat intens verdrietig. Ik leef mee met haar naaste familie en dan met name haar ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik had al wat dingetjes in gedachten om te gaan maken, klik ik door om het verhaal te lezen zie ik dat de kleine meid het helaas niet heeft gehaald. Mijn gedachten gaan uit naar haar familie ik wens ze veel sterkte, steun en troost toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik heb een tijdje geen blog gevolgd :(. Nu is de datum verstreken.
  Wij fietsen ieder jaar voor Villa Joep. Ik heb een mentor leerling die neuro blastoom overleeft heeft. Daarom voel ik me zeer betrokken bij dit project.
  Mocht je nog een keer gaan, hoor ik het graag en draag ik graag iets bij.
  Gr floor

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!