zaterdag 14 november 2009

Sinterklaas?

En het was alweer zover, sinterklaas kwam vandaag aan. Ik moet het nog even laten bezinken dat de goedheiligman nu alweer ten tonele is verschenen. Ik ben voor mijn gevoel nog een beetje blijven hangen bij de maand oktober. Alsof de bladeren nog maar net bruin gekleurd zijn zeg maar.
Tot mijn grote tevredenheid kon ik dan ook alweer vaststellen dat alweer een groot gedeelte van de tijd waarin ik grote kans maak op zeiknat geregend/gehageld/van mijn fiets gewaaid te worden/op mijn muiltje te kunnen vallen wegens gladheid etc- alweer voorbij is. Een klein beetje dan. Weer een voorbeeld van mijn roze bril want de meest barre dagen moeten nog komen volgens de weerkalender. Maar toch, in mijn hoofd klinkt jubelend dat het verdeurie alweer bijna december is en daarna komt januari en in de maand januari begint het vaak alweer te kriebelen. Dan heb je uitzicht op het tuinseizoen, de langere dagen.
Tot die tijd verleg ik mijn focus van het weer naar de kaarsjes, gezellige lampjes, teveel en te lekker eten, mijn nieuwe wanten zonder vingertoppen maar met een dichte duim. Ik riep in de winkel verbaasd uit waarom die duim toch dicht genaaid was en de rest van de vingers niet. Waarop ik linea directa antwoord kreeg van de persoon naast mij. "Wist je dat niet? De duim is een bron van je energie. Als je het koud hebt, je handen bijna bevroren, vouw je je duimen toch naar binnen???" >> Uhm, uhhh, ik denk het? Goh, daar had de Vuh en Duh toch wel goed over nagedacht.. En zo stond ik dankzij deze goed onderbouwde redevoering, bij de kassa om ze af te rekenen. Ik kon mijn ogen daarna dan ook niet van mijn nieuwe aanwinsten afhouden. Wel lastig smssen zo met een dichte duim. Hmmmm....

2 opmerkingen:

  1. Moet je net zo sms-en als ik: met je wijsvinger... :p

    Raar idee he: volgende maand is 't kerst...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm..misschien moet ik daar een sport van gaan maken....
    Kerst.. ja kerst komt er ook al aan he? Ik ga eerst maar even wennen aan de sint...

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!