woensdag 11 november 2009

Merci

Ach wat was het toch mooi opgeruimd, mooi stofgezogen. ja daar moest een mooi glaasje met mercietjes bij moet hij gedacht hebben. Vind ze vast leuk. En wat stond het mooi, het glaasje schitterde in al haar glorie daar in het midden van het bruine tafeltje. Ze stal er de show, stond in de spotlights wachtend totdat die deur open ging en een dame met benen als lantaarnpalen zich naar haar toeboog en de groene mercietjes eruit zou halen en tot zich zou nemen En daarna de overige zes. Ja, die met hazelnoot waren het lekkerst. Dus die eerst..
De zon scheen en het glaasje schitterende in al haal glorie in de zon en die stofvrije ruimte. Wat een prachtige dag! Even kneep ze haar oogjes dicht waardoor ze het zwarte monster niet aan zag komen. Er was niemand in de buurt en Spike greep zijn kans. Hij opende zijn mond en met een grote hap wist hij de hele familie mercie hazelnoot, melk en koffie tot zich te nemen. Hij verslond ze met huid en haar. Dat het haar van plastic was kon hem niet schelen. Alsof er een engeltje op z'n tong pieste zeg, wat heerlijk.
Een uurtje later kwam de vrouw met lantaarnstelten binnen. Haar man vroeg haar of de mercietjes gesmaakt hadden. "mu mu mu maarrrr" stotterde de mevrouw, ik heb heel geen mercietjes nie gehad nie!" Hun ogen daalden af naar het zwarte monster dat hen vanaf zijn mand aan keek. Hij smakte nog net niet na..
Het bleek algemeen bekend, zo hoorde de mevrouw met de lantaarnstelten, dat chocolade, zeker pure chocolade HEEL slecht was voor zwarte monsters. Bij navraag bij dierenartsenmeneer bleek dat Mercietjes welliswaar een prijzig prijsje had maar dat er maar verdomd weinig chocola in zat. Meer Fondant, dat wel.... Fondant, fondant? Even wikipediaaaaeen.... Een vulling in de vorm van deeg gemaakt door suiker en glucose te koken....Juist, geen chocolade en zeker geen pure...Mevrouw Lantaarnstelten en haar meneer haalden opgelucht adem. Mercietjes bleken voornamelijk nepchocolaatjes. En aangezien zowel mevrouw met de lantaarnstelten als haar meneer niet van pure chocolade-smaak hielden en deze dus netjes in het doosje waren blijven liggen in het bovenste keukenkastje, kreeg het verhaal een positief einde. De besnorde hond was er nog en ze zouden ze in het vervolg nog minder gaan stofzuigen.

The end..

1 opmerking:

Iets te roepen? Deel het!