vrijdag 1 februari 2013

Ons huis

Pee vond het tijd voor kringlopen.
Prompt trokken we allen de jassen aan en stapten in de auto.
Eventjes terug ontdeed ik me van een grote hoeveelheid spullen. Mijn moeder sprak mijn zure gezicht toen nog coachend toe; immers, wat was nu echt onvervangbaar...
Als een mantra tegen mezelf mompelend stopte ik ze in de dozen. De restanten gingen vandaag weg.
Maar ik moet zeggen, als je eenmaal op dreef bent en nog eens een tweede blik werpt op datgene wat er dan nog over blijft...mijn handen begonnen wel weer een beetje te jeuken..
En fin, we blijven kringlopen en kleine schatten vinden. Dat moet kunnen zolang je ook afscheid van de zaken kunt nemen. En zo had ik mijn lucky day, viel met mijn neus in de boter, want wat stond daar? Drie  glasvormige mokken, een suikerpotje en een allerpoppigst theekannetje, Het was een set met seventies bloemenprint. Een voor een, laadde ik ze in, Als een kind zo gelukkig En net voor het afrekenen signaleerde ik vanuit mijn ooghoek een hele oude dekbedhoes; bruin met witte bloemetjes. Die spaar ik tegenwoordig om de dekbed-overtrekken die niet zo feestelijk ogen op ons bedje, langzaamaan af te voeren.
Zo je huis inkleuren is zo leuk, hoe maak je er een geheel van? Ik moet er persoonlijk wat meer mijn best op doen maar zo met de tijd gaat het me steeds beter af.
Echter, nu is daar eventjes geen plaats voor want met een dikke week start de woningstichting met een reusachtige renovatie van ons huis. Het dak gaat er letterlijk af, we krijgen er een andere vorm dak voor terug, het asbest wordt uiteraard gesaneerd, er komt dubbel glas, isolatie en automatisch veranderen  in alle ruimtes op de eerste verdieping, het dak/muren én krijgen we een vaste trap naar zolder. Een ingrijpende periode maar we kijken naar het resultaat uit. , En dus werd er opgeruimd, ingepakt en weggezet.
Onze straat is inmiddels net spookstad met al die steigers en het is verrassend hoe de bouwkeet-geluiden wennen en je schrikt van de stilte als iedereen zijn werk stil legt voor het leegeten van zijn koelbox. Want serieus, dat hebben ze allemaal, die bouwjongens.
We moeten nog wel een aardig lijstje afwerken voor het losbarst. Maar nu is het eerst tijd voor..juist, een kopje thee..

3 opmerkingen:

 1. Ben ook net terug van de kringloop, begint een beetje bij het weekendritueel te horen, haha. Leuke vondsten heb je! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig, dat servies hadden wij vroeger thuis!
  Moest erg lachen om je reactie bij mij: 'life slingers you from die ene kant to die andere ey'. Je hebt gelijk :)

  Veel succes met de verbouwingen daar.
  Straks ben je blij als het gedaan is.
  En dat opruimen, zo herkenbaar. Zolang er een juiste balans is tussen weg kunnen doen en af en toe (of vaker dan dat ;) kringlopen is het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo! Dat klinkt goed! Afgezien van die verbouwingsperikelen, stof overal, gesjouw met spullen etcetera.
  Maar wat is er heerlijker dan dubbel glas, isolatie?!
  De laatste maanden in mijn sloopflat zijn inmiddels ingegaan. Dus ik zit alleen deze wintermaanden nog met enkel glas, een gashaard en ijsbloemen op het raam. Hoe luxe is het dan als ik straks verhuis naar mijn AA++ geisoleerde eensgezinswoning?! Ik hoop dat het bij jullie net zo lekker wordt :)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!