woensdag 26 juni 2013

Sfeer proeven #1

Neen, heet was het niet, de lentebagage was ingepakt, de laarzen kwamen mee. Flink wat speelgoed, de loopfiets, handwerkje, boekje en daar gingen we. En snel stapten we weer uit, na een klein half uurtje wel te verstaan. We zochten het heerlijk dichtbij in  een kruising tussen een blokhut en een legertent, glamping, dat deden we. Het was een compromis gesloten door Pee en ondergetekende.
Kabouter is een buitenkind, niets liever dan dat en pieren op de vierkante meter, met een stokje, een autootje, een ditje en een datje. En ook ik, kind in grote mensenverpakking, houd van de natuur en kamperen, Pee hield wel van wat luxe en zo kwamen we hier op.
Ik moest er even inkomen, het niets doen, acclimatiseren, maar de draai werd gevonden. As always vind ik op dit soort momenten inspiratie. Aankeutelen, kleine actieviteiten buiten, lekker snoepen van uitgebreid broodbeleg en een chippie. Wijntje slobberen in de avond. En plots had ik een groot klein  kind dat alleen bij de zandbak speelde, twintig keer van de glijbaan gleed en vriendjes maakte. Hij had niet het hoogste woord maar was wel aanwezig in alle rust. Werd het te dol, maakte hij rechtsomkeer naar de tent, En ik kon het geheel op een afstandje bekijken en ondertussen in mijn Flow gluren. Allemachtig, wat voelde ik me ineens een ouder. Zo'n volwassene.
We hebben genoten, met volle teugen. het zwembad onveilig gemaakt, kabouter zijn wasbare zwemluier had zijn primeur, harstikkene handy dat ding. En met nieuwe inzichten gaan we verder.

Gluur je even mee?

1 opmerking:

  1. Wat een ontzettende heerlijkheid Lot!
    Waar vonden jullie deze bloktent?

    X Carin

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!