woensdag 26 mei 2010

Lenteburger


Eindelijk was het zover.
Het eerste slakropje werd geoogst.
Zo groen als gras, nog niet te groot. Maar groot genoeg.
Kom maar hoor, zet ik je met je voetjes en blaadjes even in het koele water.
Wat een kleur. En dat groeit uit een zaadje. Ik kan er nog steeds verwonderd over zijn.
Op ons menu stond "lenteburger met friet" uit de Dikke Vegetariër"
Men neme voor twee personen 50 gram sperziebonen, 75 gr. erwten, ontdooid in koud water. Eerst de sperziebonen (iniemini gehakt) opbakken, daarna de erwten toevoegen. Even bakken, zout en gehakt-kruiden toevoegen. En een handje bieslook basilicum en peterselie erbij.
Kook ondertussen 250 gram stukjes aardappelen behoorlijk gaar. Meng ze door de mix. En maak de burgers.
5 minuten aan elke kant bakken. Et Voilà!

Om het af te maken smeerde ik twee bruine boterhammen in met boter. Verse sla erop, plakje kaas en de burger als laatste. Mmmmmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Iets te roepen? Deel het!