zondag 10 april 2011

Mooi


Freesia's zijn mijn favoriet. Zo smalletjes, zo fijn. Niks geen bombarie en toch zo schoon, zon indrukwekkend.
Mooi.
Als het mee zit, komen ze dit jaar ook op in mijn tuintje. Vandaag zijn ze de grond in gegaan samen met de Gladiolen en de Dahlia's. Ie hielp mij mee. Een paar jaar geleden hadden we samen een volkstuin. Een anderhalve are, dikke, dikke klei met daarin verweven massa's maar dan ook massa's aan kweek. Het begin van een strijd die we niet wonnen.
Deze tuin is hele andere koek. Grond als koek. En niks geen kweek. Peanuts. Ie dartelde met de zakken met bollen door de tuin. Vroeg het noodzakelijke en ging van start. Als een dolle. Zoals altijd. En als vanouds.
Ik scharrelde er omheen, maakte een omheining met bamboestokjes en touw om duidelijk te maken dat daar dingen gaande waren. Niet geschikt als wandelgebied voor een mogelijke passant. En her en der vleide ik mijzelf neer op de grond om wat onkruidjes te plukken. De vogels vloten alsof hun leven ervan af hing en langzaam zagen we de zon zakken. Met een dik uur was het klusje was geklaard. Een groot deel van het bloemenveld was nu gevuld. Kom maar op fleurige dames. Bloei!
Mooi was ook de schommelstoel die ik voor een habbekrats op de kop tikte. En wat zit hij lekker. Ik moet zeggen, ik moet niet de ambitie hebben om verder in de breedte uit te dijen. Want dan pas ik er niet meer in. Een mooie stok achter de deur voor de toekomst. Neeej! LAAT DIE CHIPS STAAN!! ANDERS PASSEN WE NIET MEER IN DE SCHOMMELSTOEL!!!!
Maar hij zit heerlijk. En ik vind hem persoonlijk ook erg mooi. Maar dit is wel echt een kwestie van smaak. You hate it, or you love it.
En mooi was de camera die ik voor mezelf heb gekocht om mee te spelen. Wat was het heerlijk om weer een spiegelreflex in de handen te hebben. Een lang gekoesterde wens. En nu gehoor aan gegeven. Na een aantal onderhandelpogingen op Marktplaats, trof ik een hele vriendelijke meneer, die echt zuinig met zijn camera was omgegaan. Wat zag het er allemaal nog mooi uit. En hij hoefde er niet de hoofdprijs voor te hebben.
Toevallig waren ze, hoewel gevestigd in het hoge noorden, in de buurt. Dat wil zeggen, ze kwamen op de snelweg langs mijn stadje. En dan wou hij best wel even van de route afwijken om een en ander te laten zien en evt. de camera te verkopen aan mij.
Tip top in orde en ik hoorde van mijn zus dat ik een goede koop gedaan had. Altijd fijn om te horen. Hij werkt goed, ligt super fijn in de hand en ik kan losssssssss. Wauw, een eigenaar van een Canon 350D. Is dat even gaaf.
Mooi man.

3 opmerkingen:

  1. Freesia's, je vergeet te vermelden dat ze ook heerlijk ruiken!
    Mooi dat je een srl hebt, dus je gaat los! Laat je de resultaten zien? Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Margo: Ah ja, Freeeeesia's :-) Zal het gelijk even aanpassen. Ze ruiken ook heerlijk inderdaad. De foto is al met de nieuwe camera genomen. Ik zal er zeker meer maken! Wordt vervolgd.
    @ Ladyknit, zeker WOW!

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!