zaterdag 30 april 2011

RommelmarktKoninginnedag is voor mij onlosmakelijk verbonden met het snuisteren op een rommelmarkt. Het gaat gewoon niet zonder elkaar. Toen ik mijn ogen opende vanochtend had ik dan ook zin om als een kind aan Pee zijn schouder te trekken, hem wakker te schudden en met grote ogen te vragen of we ook eventjes, al was het maar heel eventjes, naar een rommelmarktje konden gaan. Vaak is het ook echt goed om te gaan en maak ik nog wel eens kans op leuke aankopen. Dan hangt "het"in de lucht.

Maar nee, ik liet hem rustig liggen.
Echter, eenmaal wakker en de eerste koffie achter de kiezen, stelde ik het toch voor. Ik had weinig hoop, mijn eerste indruk was dat hij daar geen zin in zou hebben. Maar het tegendeel bleek waar. Aan het begin van de middag reden wij in het witte monster richting Hattem alwaar ook een rommelmarktje zou zijn. Wat een feest, kan niet anders zeggen. Van alles voor kinderen om te doen, een soort zeskamp voor de volwassenen. Een stuk of 25 kleedjes met rommeltjes.Een feesttent waar je je kon laten schminken. En dit alles in een weiland waar de koetjes omheen sjokten alsof het nooit anders was geweest. Een wandelende bigband waggelde van de ene naar de andere hoek Een gemoedelijke sfeer, niet te groot, niet te klein. En het zonnetje scheen.
Pee en ik waren in ons element en genoten. Dit zijn de besten. Lekker kneuterig.
We deden nog een paar aankopen voor als kabouter een iets minder klein kaboutertje is. En voor MamaMuis tikten we een broodbakmasjien op de kop. Ik hoorde regelmatig gemopper opstijgen uit het hoge noorden dat het ding niet meer naar behoren werkte. En dit was een amper gebruikt exemplaar. Kwam dat even mooi uit!

Kortom, Koninginnedag zonder poespas maar heerlijk genoten.

3 opmerkingen:

  1. en uit het hoge noorden steeg een oorverdovend gejuich op! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie buit, maar nog even en je buit wordt een groot verlangen naar waarheid!!!
    Houd je taai meid!

    groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!