donderdag 7 april 2011

Meditatie en geluk

Op mijn fietsje tufte inpandige kabouter en ik richting het prachtige klooster alwaar de meditatie avonden plaats vonden. Het voelt alsof ik hem al een beetje met dingetjes in mijn leven laat kennis maken. Zo'n ingebouwd moment van rust kan nooit verkeerd zijn. Dit soort dingen doen geeft me ook een rijk gevoel. Rijk in geld uitgedrukt zegt mij niets. Let wel, het is hartstikke mooi om genoeg geld te hebben en dat je ook eens een keer iets onbezonnen kunt doen. Streven naar rijkdom in geld is leuk, en dan? Het is geen garantie voor goed in je vel zitten, plezier hebben, ervaren wat je bezit. Vaak is daar geen tijd voor.
Ik probeer de rijkdom te zoeken in dingen doen waar ik gelukkig van word. Investeren in kleine dingetjes die meehelpen aan mijzelf gelukkig voelen. Heel simpel, croissantjes om zelf af te bakken. Genoeg vrije tijd, weinig stress. Wroeten in de moestuin. Naaien, haken, breien, een meditatie avond als deze. Soms een stofje kopen of een bolletje wol. Bewust leven, met het milieu bezig zijn, hoe je het zo min mogelijk belast. Dingen vormgeven in beeld. Onze huisdiertjes, ons toekomstige gezinnetje.. Schilderen, lezen, tijd met vrienden en familie doorbrengen.
Het past misschien niet in de huidige maatschappij, deze insteek. Maar maakt mij het uit. Ik word er blij van. Terug naar de basis.
En zo fietste ik met een gelukzalig gevoel terug naar huis.
Heerlijk hoe je van de koopavond-drukte in de straat, na de meditatie avond weer naar een serene stilte gaat. De meeste mensen op straat zijn weer vertrokken en de focus ligt weer bij mezelf. Bij inpandige kabouter en Pee.
Zen....

5 opmerkingen:

 1. Elke (of is het iedere) week ga ik naar yoga, soms met tegezin, waar wij dan ook een stuk meditatie doen.

  Even niets moet en veel loslaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, MEDITATIE zou ook wat voor mij zijn, met altijd dat gestress ben net een stresskieken.

  Ik ga je zeker volgen.

  Groetjes
  Eline DM*

  ps: kom gerust ook is binnenwippen op mijn blogje, en laat je een reactie achter ben ik nog zo blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen Lot! Je blogs inspireren me overigens enorm, kan niet wachten tot mijn verlof! Goede voornemen: verder aan mijn jona boek ( met prachtig twin vervolg) en ook dagelijks een blogje?? Lijkt me heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch iets blijven hangen van "vroeger"....? Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ladyknit: Lekker he? Af en toe is het wel even aanhikken tegen "het ernaar toe gaan". Maar eenmaal bezig....relaxzzzzz...

  @ Eline DM: leuk dat je meeleest! Wie weet sla je zelf ook nog een keer aan het mediteren.

  @Bietje: Wat een compliment zeg. Bloos helemaal. Ik kijk ernaar uit om je boek en het mooie, o zo mooie vervolg te mogen lezen..Xxxx

  @ Ine Alles van vroeger heeft zijn invloed op wie je bent. Maar wie ik nu ben, is een groter gevolg van mijn jaren als groot iemand :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!