woensdag 18 mei 2011

Hoe het verder ging

Het is avond, kabouter ligt knock out na een voeding naast me. Even lekker ernaast nu ik niet van vermoeidheid wegdommel. En tegelijkertijd grijp ik het moment aan om weer even van mij te laten horen.
Wederom bedankt voor alle leuke reacties. Wat een feest. Ook namens snurkende kabouter naast mij. Weliswaar met de ogen dicht maar niet minder gemeend ;-)
De week ging snel. Ik had een kraamverzorgster, een topwijf. een vijftiger bordenvol ervaring, Vol liefde voor het vak. Een moeke en rationeel. Doordrenkt door dezelfde humor. Net als haar "stagiare". Nou ja.. in naam dan. Ze was een herintreedster die dit werk weer oppakte na twintig jaar, nu haar eigen kinderen volwassen/ oud genoeg waren. En wij waren haar eerste gezin.
Gezin, verhip ja, we zijn nu acht dagen een gezin. We leerden in rap tempo bij. Mijn kapotgedronken boezem, mede mogelijk gemaakt door het gebrek aan begeleiding in het ziekenhuis tijdens de nacht daar heelden weer. Net als de rest van mijn lichaam. Lotje kan weer bewegen van de ene positie in de andere. Zitten is nog lastig en de energie is -6. Dus we doen het rustig aan. Ik ben al lang blij dat ik niet aan bed gekluisterd ben. ja, weet jij veel als je bij je eerste bevalling gelijk de hoofdprijs onder de uitscheursels pakt. Dat was nou helemaal geen punt geweest om me over in te lezen. "He ja, eens even kijken wat er allemaal mis kan gaan".
Gisteren waren ze voor het laatst. Tranen met tuiten huilde ik. Vertrouwen dat ik het in deze staat over kon nemen had ik nog niet. En de kraamtranen werkten hier niet aan mee. Er werd me op het hart gedrukt mijn moedergevoel te volgen. Ik beaamde het met pruillip;" Juhjuhjuhjah... "Met een beetje hulp van mijn omgeving als Pee aan het werk is, komt het ook goed. Je moet zo'n denkbeeldige drempel over..
Pee en ik babbelen er ondertussen lustig op los tegen kabouter. Er worden liedjes gezongen en gespeeld op de gitaar, we vertellen over wat er gebeurd. En de woorden "papa en mama"komen regelmatig voorbij. Al was het alleen maar om onszelf eraan te laten wennen. Kabouter luistert aandachtig met grote ogen en vindt het allemaal prima..
Aankomend weekend hoop ik ons eerste ommetje te maken. Als kabouter genoeg is aangekomen en ikzelf nog iets verder aangesterkt. ja,dan gaan we het beleven..

5 opmerkingen:

 1. Het is wennen aan die woorden hé "mama," "papa" en "gezin." En al klinkt het nog gek, jullie zijn het wel al helemaal.
  Jammer van de ruptuur, dat bellemert echt een hoop nu. Ik hoop dat je man nog even thuis is om je bij te staan. Niet omdat het moeilijk is (want je bent nu mama en jeweet meer als je denkt. Op jou gevoel afgaan zal voor kabouter beter lopen dan de raad van een "kenner" volgen), maar omdat het vermoeiend is :-p
  Maar er volgen hier veel mama's, velen ook (je hoort bij de club nu!) nog maar net mama, dus vele zorgen en vragen van je gaan enorm bekend klinken en zal je wel tips mee krijgen. Dan nog het bos door de bomen zien... hahaha :-p
  Veel succes! Veel geluk. En geniet van dat eerste wandelingetje met je kabouter...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ow wauw... wat een mooi verhaal weer! Top! Enne, hahaha, die tranen, die ken ik! echt waar. maar jij bent een toppie en je kan het, zeker weten. Je doet het al zo super met al die "leenkindjes" en dan kan je het helemaal met je eigen, want weet je, kabouter is van jullie zelf! helemaal!!! En jij weet het hartstikke goed en je kan het hartstikke goed. !!!
  Lekker genieten dit weekend als je de deur uit kan gaan en mag gaan. Ik was de eerste keer zo weer terug! haha, geen vertrouwen. Dat zal jou ook wel eens gebeuren. Veel plezier en mooi weer erbij. Fototoestel mee en hup, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles wat je van Harte doet doe je goed. Ook af en toe "niets doen" is een actie.
  Je doet het zoooo goed.
  xxx==Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan het,luister naar je hart en moedergevoelens,leuk dat je ons volgt op onze blog en op twitter,geniet van de mooie momenten,veel plezier,.......en een knuf aan de kabouter,dikke kus Inka en Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd hoe het met jou, kabouter en de ommetjes gaat ...

  Groetjes van Sas

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!