dinsdag 14 februari 2012

Dag 34:Tinnetje

Sinds een tijdje volg ik een schoon/opruim-schema. Kant en klaar, ik hoef er niet over na te denken. Kan ik ook niet. Als er iemand een inruim-en-schoonmaak-deuk heeft, dan ben ik het wel. Ieder zijn kwaliteiten.
Het komt niet elke week uit de verf. Maar er gebeurt meer en het is vooral efficiƫnter dan wanneer ik het zelf moet bedenken.


Zo moet ik van het lijstje regelmatig de keuken schoon maken en elke keer een kastje uitkiezen dat ik opruim. Dat wel bekende laadje was weer aan de beurt waar ik de sleutels in donder, bakjes met sluit-materiaal, bakje met allerhande zegels, fietslampjes etcetera. Tot mijn grote vreugde spotte ik ook een tinnetje Textielverf. Verhip, dat hadden we ook nog. Navy green.
Omdat er inmiddels weer genoeg witte was lag, besloot ik een selectie eruit te plukken die een verfbeurtje zouden krijgen. Pee gaf toestemming om wat oudere witte T-shirts te gebruiken en ik pakte een vestje met een vlek erin die ik er niet meer uit kon krijgen en ....mijn witte broek. Hartstikke mooi hoor. Maar ik ben er niet geschikt voor. Hoppaah, nat gemaakt onder de douche en het ging mee de wasmachine in.
Deze keer had ik de kennis van mijn vorige verf-ervaring. Ik stelde het juiste programma ZONDER voorwas in.
Potverjoppie wat was het resultaat lollig! Helemaal enthousiast hing ik voor de wasmachine. Het was allemaal groenig! Egaal!
Nu nog drogen en dan kan ik mijn "nieuwe"broek aan. En wat pakte de kleur wederom mooi uit.
Ik zeg het je, dit is niet de laatste keer dat ik iets verf . Een heerlijke manier om je kleding te "pimpen".


4 opmerkingen:

 1. hahaha in the navy lalala,in the navy lalala

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw he, wat leuk, ik heb dat nog nooit gedaan, best wel eng om te doen lijkt mij, maar misschien moet ik het ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, wat leuk! Misschien kan je de volgende keer ook es experimenteren met batik? Schijnt ook errug lollig te zijn om te doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ sas, ik zal er eens naar kijken, dank voor de tip. Zag net dat er iets over staat geschreven in mijn handwerkmap. Wordt vervolgd.. @ huistjokvol: go for it. Alleen wel voortaan die kledingstukken apart wassen :-)
  @ hans, grapjas :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!