vrijdag 10 februari 2012

32 Tuin Salland en Warme Truiendag.

We zitten alweer op blog 32 van dit 365 dagen project! Ik ben trots. Nu al.. Ik loop consequent achter maar dat mag geen naam hebben. Het is mijn feestje natuurlijk en wellicht dat ik de 'schade' nog een keer in haal.
Vanavond een avondje breien voor de boeg. De kaarsjes zijn aangestoken, het theetje staat naast mij en alle diertjes plus kabouter zijn in diepe rust.
Lizzy de poes, ( volledige naam is Thin Lizzy) is de jongste bewoonster van het huis maar daarmee niet de minste. We hebben met vlagen onze handen vol aan haar pittige karaktertje. Ze heeft met de kou niet zoveel buiten te zoeken, vind ze te koud. En áls ze buiten is, rent ze snel bij een willekeurige buurtbewoner naar binnen als ze de kans krijg. We hebben al een hele rits aan aanbellende buren gehad met een "zielig poesje"in hun armen. Ze moesten eens weten hoe zielig ze is. Maar ze heft dus energie genoeg die daardoor in het bietsen van alles wat eetbaar is, omgooien wat niet om te gooien leek, zoenen met kabouter en achter de andere dieren aanrennen. De trol terroriseert de boel met regelmaat ( en de nodige hilariteit). En dat wisten we toen we d'r in huis namen. Kabouter is dol op haar en dit is geheel wederzijds. Jut en jul.
Maar...zo aan het einde van de dag vindt ze het wel welletjes en kruipt ze op je. Ze vormt mijn persoonlijke kacheltje.En zo sluiten we altijd weer vrede.
Daarover gesproken; (kacheltjes) ook wij deden vandaag mee aan de warme truiendag. Staat de verwarming hier normaal gesproken overdag op 18, ( I can tell you, dat is wel een prestatie in een tochtig arbeidershuisje), vandaag ging hij op 17. Geen centje pijn natuurlijk. Maar het feit dat Mamamuis door het huis heen banjerde met de twee witte honden, hielp ook mee. Ons huis werd weer een stukje meer kabouter-proof. We hebben twee traphekjes op de kop weten te tikken. Kabouter zijn kruiptempo ging aanzienlijk omhoog en ik zag het al gebeuren dat hij de trap naar beneden zou nemen met alle gevolgen van dien. Beter voorkomen.... Juist.
Ook de biologische groente en fruittas van Tuin Salland is weer binnen. Elke vrijdag haal ik deze nu op. Dan neem ik het hondje mee en wandelen we naar het adres vijftien minuten lopen verderop en neem ik de tas mee die klaargezet is. Wat een feest, echt waar.. Je kookt weer met groentes die je normaal gesproken niet zou kopen. En dit keer kreeg ik ook een kookboekje, door hunzelf gemaakt, erbij! We krijgen een tas voor 2 personen en je hebt ruim voldoende.
Wat fijn. * en ze pakte haar breiwerk weer op*.

Dag 32.

1 opmerking:

  1. terwijl ik dit lees is poezebeest achter mij bezig een rol wit behang aan stukjes te scheuren, het lijkt wel een indoor sneeuwstorm. Hopelijk komt ie straks nog ff op mijn voeten liggen om ze te ontdooien... aangezien de verwarming hier ook een graadje (of 2) lager staat i.v.m. warme truiendag... of eigenlijk omdat mijn jaren 30 huisje ook niet echt op temperatuur wil komen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!