zaterdag 23 juni 2012

Corleone de courgette en Pablo de pompoen


Je zou het niet zeggen met dit zijn mijn pleegplantjes. Corleone de courgette en Pablo de pompoen.
Ze groeiden op in Zuid bij Aa en Gee. Maar ze waren wat te groot van stuk ziet u. Een kinderhand is al snel gevuld, en een moestuinierbak van een anderhalve meter ook.
Ze pletten met z'n beiden nogal de familie peultjes en de gebroeders augurk. Zij hadden wat meer lucht nodig. En dus werden ze bruut door ondergetekende uit de bak geschept. *Officieel mag je ze zo laat natuurlijk niet meer verplaatsen gok ik zo, maar we doen het toch, nooit geschoten is altijd mis*.
Even later fietste ik met emmer in het kinderzitje en wapperende stengels en bladeren richting de andere kant van de stad naar mijn moestuin.
Corleone de courgette en Pablo de pompoen hadden het wel een beetje zwaar en dus badderde ik ze eventjes in een modderbadje en een koude douche toe. Ik zong nog even een liedje en fietste toen weer weg.
Ik ben benieuwd hoe ze er morgen bij staan....


De postbode is ook nog langs geweest en bracht nieuwe schatten, ik zal ze dit weekend nog vereeuwigen.
En dan is het nu tijd om met de beide beentjes omhoog te gaan, een breiwerkje erbij te pakken en tussendoor nog een paar mailtjes beantwoorden waar ik nog niet aan toe gekomen ben de afgelopen dagen.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Lot,
  Ik kwam via via op jouw blog terecht en heb met veel respect zitten lezen......petje af! Ik lees met veel bewondering nog even verder....
  Groeten Rachel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je krijgt de Sunshine Award van me! Omdat ik graag even bij je kom kijken. Kijk je even op mijn blog voor hoe en wat?!
  Groet Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt ze zelfs namen gegeven! Dat ze het maar goed mogen doen. Maar heb er alle vertrouwen in dat ze het onder jou hoede heel goed gaan doen. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt ze zelfs namen gegeven! Dat ze het maar goed mogen doen in jouw tuintje. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het goed met ze zal gaan onder jou hoede:-D

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!