donderdag 26 januari 2012

23: Stempel


Ik liep door het centrum, met aan mijn zij mijn fiets. Kabouter was in slaap gevallen in de draagdoek en dus kon ik alsnog lopend. Terwijl er een gesnurk klonk ergens ter hoogte van mijn borstkas (en ik was het niet), liep ik op mijn tussenstop af. De kantoorboekhandel. Maar nog voor ik binnen kon stappen voelde ik mijn veter. Hij was los. Gefronst stopte ik en keek ik ernaar. De ervaren dragers zullen beamen dat met een kind bij je, je veters strikken niet de meest fijne bezigheid is. Ik keek weer voor me uit en ineens verscheen ze. " Zal ik hem even voor je strikken?". Ik bloosde en zei dat ik dat wel heel fijn zou vinden. Scheelde een boel gehannes. Giechelend stonden we daar.
Mooi.
In de kantoorboekhandel kocht ik de benodigde stempelkussens en die avond ging ik met mijn gutsjes aan de slag. Achter mij klonk de platenspeler, de kamer werd verlicht met kaarsjes en een werklamp.
Met rode wangen van inspanning hing ik boven de tafel. En met diezelfde inspanning haalde ik uit. *Oeps* verdween er zomaar een letter...Nee, niet een vinger.
Hoppaah, alle letters weg.
Alleen de vogel bleef.
Mijn feestje.
2 opmerkingen:

Iets te roepen? Deel het!