donderdag 3 februari 2011

Boeken (deel 2)Ik heb een voorliefde voor boeken. Met de paplepel ingegoten. En in zekere zin is het ook een soort verzameldrift die ik mezelf heb toegestaan.
Op zich sta ik het mezelf nog steeds toe. Maar gaande weg vroeg ik me ook wel eens af wat ze daar nou deden. En je kunt jezelf natuurlijk ook de o zo bekende vraag stellen wat je mee zou nemen als je plots je huis moet verlaten. Wat zou je dan meenemen. Mijn hele boekenkast? Nope... Aan een groot aantal heb ik mooie herinneringen. Ik vond het verhaal mooi, wist dat er nuttige informatie in stond of ik vond de plaatjes en toen...toen bleven ze al stof-happend in mijn boekenkast staan.
Kinderboeken blijven favoriet. Deze doorstaan de selectie dan ook. Maar een aantal romans, historische boeken etc heeft deze niet overleeft. Een deel gaat gelijk richting de kringloop. En een gedeelte probeer ik eerst nog te verkopen. Als ik naar de stapel kijk die de deur uit gaat, ben ik wel een beetje trots. Zo kan iemand anders weer van de boeken genieten....

3 opmerkingen:

 1. Vroeger wilde ik al mijn boeken gewoon bijhouden en droomde ik van mijn eigen bib, maar met de jaren werd het gewoon veel en veel te veel en nu vind ik het heel mooi om boeken door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lot,
  "krijg nou tieten" van Claudia de Brey mag je niet verkopen hoor, die moet nog naar zutphen ;)
  Groetjes, Toon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Laat dat nou mijn favoriete hobby zijn: boeken die eigenlijk niet van mij zijn weggeven of verkopen ;-)

  @ Sandra: Dat zal wel een proces geweest zijn om die droom los te laten..knap hoor. Maar je hebt er ook weer plezier van zo!

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!