donderdag 23 december 2010

Jas

Het mag dan hartje winter zijn. Ik loop nog gezellig in mijn voor/najaarsjasje van wol. Wat een topkoopje in nieuwstaat en dat op een rommelmartk notabene. En hij zit zo leuk getailleerd.. Dat krijg je als je smaak retro is en niet hip. Hoewel, met de revival van de jaren zestig, zeventig mode, kom ik soms aardig in de buurt.
Getailleerd dus... Juist, op zich is dat nog wel van toepassing. Maar die buik he? Ja, die buik groeit mooi door. Ik had een mooie ballon over de breedte (?) volgens de verloskundige. "Ja he!" beaamde ik vanochtend. Niet echt luisterend naar de uitspraak. Ik was bezig met het luisteren naar het hartje. "Het"scheen nogal in actie te zijn. Zoiets meende ik al te merken, gezien het geplop dat niet van de lucht was de afgelopen uren. Maar alles fris, alles keurig, meneer Kaktus is oke-met de baby. Maandag de belangrijke 20 weken echo. Spannend. De medische check-up...
Maar goed....ik had het over.....
Die ballon. Ja, die ballon maakt wel dat mijn jasje niet meer zo goed past. Zeker niet met mijn dunne laagjes methode waardoor ik het doorgaans niet koud heb. Maar, er gaat dan nu geen dag voorbij of ik word lachend aangekeken. Want die onderste knoop wil niet meer zo goed dicht. En de tweede begint ook te kieren.. Lot, wordt het niet eens tijd voor een andere jas?". Jaaahaaah, dat is zo. Maar ik moet nog even tijdelijk afscheid nemen van deze en een andere zoeken. Ik weiger namelijk in een hobbezak rond te sjouwen. Daar word k nou ongelukkig van. Ik wil me geen reus voelen.
En dus, loop ik stug door met knoop open. Ondertussen speur ik Markplaatsend Nederland af voor een goede kandidaat. Nieuw heb ik geen zin in. Dat vind ik nou zonde. Dus mocht de vervanger bekend zijn, meld ik me tussendoor.
Ter afsluiting, het grote meneer Kaktus lied.

5 opmerkingen:

 1. Rond dragen, actief beebje.. Dat wordt 'n meisje, zeg ik je! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, het merendeel zegt inderdaad een meisje. Inclusief wijzelf. Maar het blijft vooralsnog wat koffiedik kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi. Die show. Daar keek ik altijd naar vroeger. Wat fijn om dat nog eens terug te zien. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, inderdaad, superleuke herinnering (dat weet meneer Kaktus wél!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://link.marktplaats.nl/398817623

  Lekker retro toch? Dikke trui eronder, knoopje vervangen en klaar!!! :P
  Je kan hem laten verzenden...
  Oh en ik denk ook nog steeds een meisje!
  Fijne feestdagen, dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!