woensdag 15 december 2010

IkeaPee wou wel naar de Ikea. Hij kwam er zelfs zelf mee.
" Voor de babykamer....", voegde hij er tussen neus en lippen aan toe.
Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing. Meen je dat nou serieus? "Ja, en je hebt daar ook die grote babywinkel zitten...." Uhm, volgens mij wel.. Je bedoelt die winkel die je stug Pre-anaal noemt.
Yep, zei Pee.. Nou daar hoef ik niet zo nodig in. Ik vind het nogal een stomme winkel. Met saaie kleertjes en weinig leuke dingen. Maar de Ikea daar in tegen, heb ik wel oren naar... Maarreh, kunnen we er dan ook wat anders kopen dan alleen dingen voor de babykamer?
Uhm, ja, maar niet teveel...

Op dit punt sprong ik een gat in de lucht. En binnen een uur zaten we in de auto. Wat een feest..
We spraken plechtig een budget af. En gelukkig past er niet veel in ons kabouterhuis. Maar dat maakt nog niet dat je dan niet iets koopt waarvan je achteraf denkt; mmm, waar past het eigenlijk wel? "
We kochten nieuwe kussens voor op de bank, van de kleurtjes werd ik helemaal blij, kaarsen die we na gebruik verre van afraden. Ze smelten als ene dolle en ook vrij snel. Een (houd je vast) orchidee, twee bamboesteeltjes met 2 vaasjes en toen..... kwamen we op de stofafdeling.
Eindelijk, was ik weer op de stofafdeling. Aanleiding was immers om iets te kopen voor beeb in wording en zijn of haar kamer enzo. En dat ging ik op de stofafdeling waarmaken. Ik had namelijk een boxkleed, maar de stofjes van die dingen vind ik doorgaans vreselijk. Of het lokt een epileptische aanval uit, of het is een beetje honderd in dozijn.
Een optie was het maken van een boxkleed met een boom erop. Maar toen kwam ik DE stof tegen en was accuut verliefd. Zo had ik het bedoeld! Wat een toeval!
Het tweedehandsboxkleed zal worden bekleed met de stof van de tweede foto). En het voedingskussen ga ik ook een nieuw jasje geven, zie eerste foto.
Joepie den poepie.
Mijn handen jeuken nu al om het te maken.
Als laatste mikte Pee een handpop in de vorm van een kat, in het mandje.
En spinnend van tevredenheid ging ik naar huis. Pee vond het ook mooi.
Binnen budget en veel nieuwe spulletjes...

1 opmerking:

Iets te roepen? Deel het!