maandag 18 oktober 2010

Muts


Maakte ik vorige week nog deze foto, nu mag hij gelijk opgevolgd worden door een kleurig herfst/winter tafereel. Want het is behoorlijk fris te noemen. Nee, geen klaagzang hier. Constatering, meer niet.
Ik maak er dankbaar gebruik van. Zodra het flink schemert, trek ik de gordijntjes dicht en gaan de lichtjes aan. Kaarslicht. Hoe knus is dat? Heel knus kan ik u vertellen.

Vinnie hiernaast kan er over mee vertellen en zit nu het liefst fulltime op de bank te snurken. De schurk laat dan zijn onlangs verworven hobby even voor wat het is. Namelijk, potplantjes pletten met zijn dikke kont. Hij onderschat zichzelf hierbij behoorlijk aangezien hij voor 60 procent buiten de pot hangt. Maar dit terzijde. Voor hem werkt het en ik heb genoeg plantjes...


En dat herfst/winter tafereel is mijn muts in de maak! In tegenstelling tot het patroon gebruik ik maar een soort wol. Dat vond ik bont genoeg. Tijdens mijn eerste meeting met de Stitch'n Bitches, heb ik een flinke sprong gemaakt. Met af en toe een tip maar vooral mijn handige breiboekje, breidde ik in vlot tempo verder. Tegenover mij een kleurige ( letterlijk en figuurlijk) dame die o.a. ook mutsen vilt en zelf spint. De andere dames die ik daar nog zal treffen bij de volgende maandelijkse bijeenkomst, spinnen en kleuren wol ook zelf. En maken de prachtigste creaties. Los van mijn lieve oma en mijn zus, kan ik daar ook het nodige opsteken. Zeker qua inspiratie.
Het voorpand is al klaar, nu nog de het achterpand en de touwtjes en dan is hij klaar. Wie de muts past, mag hem op zijn of haar hoofdje dragen..

8 opmerkingen:

 1. Ooo, je bent z├│'n muts aan 't breien! Leuk!!!!

  Hilarisch eigenlijk.. Ik ga morgen voor 't eerst stitchen en bitchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik vind ze zelf ook wel lollig. Wat toevallig! (Moet bekennen dat ik anderhalve week geleden de bijeenkomst bezocht heb, maar ik moest er nog over schrijven). Hopelijk zijn ze een beetje gezellig. Vind het wel erg leuk om ook gewoon wat inspiratie op te doen. We worden nog eens hip nu breien in de mode is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fotogenie├źn zijn die huisdieren toch! En leuke muts, heb je ergens een werkbeschrijving liggen? Ik overweeg om er een paar in het klein te maken (nogal wat zwangere collega's en zo)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zal het aan ze doorgeven ;)
  De werkbeschrijving zal ik morgen even voor je inscannen en dan mail ik hem wel even! Prutsen voor beebjes is helemaal leuk en...snel resultaat! ( nee, helemaal niet resultaatgericht...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar Stitch en Bitch je? (heerlijke foto trouwens van de kat/poes).
  Dank je voor de reactie op mijn blog. Na wat knippen en plakken is foto 1 ook te vergroten, dus mocht je nieuwsgierig zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi!

  Ik las toevallig je blog en ik wilde je de site www.ravelry.com als tip geven. (misschien ken je 'em al?) Is een heerlijke site met allerlei gratis breipatronen en je kan contacten leggen over de hele wereld, of natuurlijk met breiers uit de buurt. Echt een aanrader.

  Groetjes
  Marlayne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Marlayne! Dank je wel voor je reactie. Ik kende de site al wel van naam maar was vergeten eens een kijkje te nemen. Dus je tip komt op een goed moment!

  Groeten,

  Lot

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O pas maar op voor Ravelry! Je wordt gegarandeerd verslaaafd net als alle Ravelers. Net als ik, dus:-)
  Ravelry is echt fantastisch... Er zijn ondertussen meer dan 1 miljoen leden.

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!