vrijdag 16 april 2010

Hij kijkt wel toe


Hij keek uit over de landerijen en wist dat het goed was...
Of zoiets, kun je als ondertitel nemen bij deze foto.
Spike mag regelmatig mee naar de tuin. Niet dat hij netjes over de paadjes achter mij aan loopt. Neuh, dat niet. Daarvoor moet hij nog even in de leer. En hij is ook nog een beetje overdreven waaks ( maar eigenlijk is hij, uhm...... het, een mietje in hart en nieren) en klinkt er bij een vreemd gezicht een "whaaaaaaaaaahoef, verre van onvertuigend maar goed, hij probeert het goed, afijn". Hij is wel een goed gezelschap hoor. Je kunt zelfs spreken van een win-win-situatie. Spike is dol op zon en zand. Op het moment genoeg van beiden, dus die zit dan gebeiteld. Ondertussen volgt hij mijn handelingen met bwondering: schoffelen, scheppen, zaaien, bewateren, gieters vol met water van de sloot naar de tuin sjouwen... En met Spike erbij is dat toch wat gezelliger. Bovendien helpt hij de tuin vrij van "onkruid"te houden. De grassprietjes knaagt hij met liefde even af.. Ik zeg het je, een gouden samenwerking.
Het gros van het land is bewerkt en geschoffeld. De eerste zaadjes zitten in de grond. Om precies te zien, bietjes, bosui en bloemkool. De Koriander, sla en chinese kool zijn inmiddels voorgezaaid in de kleine kasjes. En dit weekend begin ik met de volgende lading groentes die voorgezaaid kunnen worden. En de eerste donaties in de vorm van planten en zaadjes heb ik al in ontvangst mogen nemen van buurtuinders. Twee rabarberplantjes, reuzenzonnebloemen, margrieten, zaad voor goudbloemen en aardbeiplantjes. Jawel, zo komt de tuin wel vol!

Verder ben al tot de ontdekking gekomen dat in tegenstelling tot mijn vorige tuin, deze vrij droog is. Met als gevolg dat ik nu al een keer speciaal om het zaaisel water te geven, op de fiets langs de tuin ben gegaan. Spike aan de walkydog. Hij komt absoluut geen beweging te kort..

Eens kijken of we de komende week ook een sprietje omhoog zien komen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Iets te roepen? Deel het!