zaterdag 28 februari 2009

Markt


Elke zaterdagochtend zit ik achter mijn laptopje. Want voordat de klok slaat, moet ik mijn boodschappenlijstje klaar hebben om vervolgens richting de markt te fietsen waar Yv op mij wacht. Samen struinen we over de markt.
Op mijn lijstje staan alle groente en fruit die ik voor die week nodig heb. Een heel menu
Spike is ook een ter plaatse geweest

wordt zorgvuldig samengesteld voor die week. Aangezien ik niet in staat ben om na mijn werk nog eens in de supermarkt te gaan staan en te bedenken wat we toch in vredesnaam gaan eten die avond. Bovendien kost het je klauwen vol met geld als je alles in stukjes haalt.
Ik geniet er van.'s ochtends op mijn fietsje richting "de stad". Rugzakje op den rug. En als dan alles ingekocht is, vervolgen we onze weg vervolgen naar de geur koffie. Want onze buit is binnen, de goede daad is gedaan. Daar mag wat tegenover staan; een fijn zittende stoel met een flinke kop koffie bij den hand
Om vervolgens weer afscheid van elkaar te nemen
en fiets ik in alle rust met mijn gevulde rugzakje, waar
bijna altijd een prei uit steekt, weer terug naar ons
huisje.

2 opmerkingen:

 1. Hee Lot... Je kúnt bij jou niet eens reageren als persoon zonder weblog of iets van dien aard... :( Zou wel ergens ingesteld moeten kunnen worden, want bij je mamsie kan 't wel...

  Gewone, ongesneden groenten bij de Lidl (oid) kosten trouwens ook geen drol. Kopje koffie thuis naderhand is ook 'n stuk goedkoper... :p Maar ja, dan mis je 't sfeertje van de markt weer!

  Kus,
  zus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, ja, ik zal het eens uitzoeken want dat is wel wat vreemd... Doorgaans is de Lidl duurder dan de markt. Koffie thuis; ja, het kan altijd goedkoper ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!