zaterdag 7 februari 2009

I luv bonsai


Mijn buurman had prachtige planten voor zijn raam staan. Twee naast elkaar, mooi symmetrisch. Om nou diezelfde planten te nemen, vond ik wat te ver gaan. Ik wil me best laten inspireren. Maar niet zo dik erboven op zeg maar.
En dus gingen we naar een niet nader te noemen tuincentrum. Op zoek naar twee planten. En 20 kamerplanten verder, kwamen we tot een overeenstemming. Het werd de ficus bonsai, of de bonsai ficus, ik weet niet meer welke volgorde het was. Maar in ieder geval geen echte Bonsai. Ze kregen een mooi prominent plaatsje voor het raam en ik was content. Maar er gingen toch verdacht veel bladeren heen. En er kwamen er niet zoveel bij. Potverdikkie. Wat deed ik fout. Moest ie meer water? Minder zon, meer zon, mest of ehh.. Goed, lang leve het internet en al gauw bevond ik mij in de "bonsai forever" en "I love bonsai-sferen". Nou ja, zo ver wou ik niet gaan. Hij ziet er wel geestig uit maar van een passie zou ik niet willen spreken. Ieder zijn ding.
Uiteindelijk kon ik wel stellen dat een Bonsai Ficus boompje niet goede vrienden is met de CV. Aldus de Bonsai expert en liefhebber. Dus daar ging mijn mooie symmetrische uitzicht. Ze leven nu gescheiden van elkaar aan de andere kant van de kamer... Wellicht een mooie gelegenheid om een nieuw setje te scoren.

1 opmerking:

Iets te roepen? Deel het!