zaterdag 18 januari 2014

Uitruimen

Kringlopen zit in mijn hart en nieren, niets leukers dan dat. Nu ligt de nadruk momenteel meer op het naar de kringloop toe brengen.. Oude kleertjes van kabouter, tijdschriften die werkloos liggen te zijn, zwangerschapskleding die ik toch niet aan doe. Elke week gaan er twee tassen weg, hoe is het mogelijk, zoveel in een arbeidershuisje gepropt... En het einde is nog niet in zicht..
Echter, steeds vaker breng ik het naar de lokale weggeefwinkel of de kleinere kringloopwinkels die nog niet zo commercieel zijn. Zoals vandaag Terre des Hommes. Een heel klein winkeltje vlak bij ons in een kleurrijke winkelstraat waar ik nooit aan gedacht had om mijn spullen naartoe te brengen. Helaas voor het resultaat van het opruimen zag ik ook weer een boel moois. Oude kleine houten puzzels met de geur van vroeger er nog aan met prijzen in centen.

 

Ik wist dat ik kabouter er een groot plezier mee zou doen en zo stond ik weer wat giechelig bij de toonbank, de mevrouw giechelde met me mee. Ook een tricot kindertruitje werd afgerekend om te recyclen, boortjesstof is what I need.. Ik was een blij mens.
Minder blij was Pee die onlangs geen andere keuze had dan mij de nieuwe eigenaresse te laten worden van een werkelijk zo afzichtelijke lamp met tafeltje van donker bamboe, dat ik er verliefd op was. Die moest gewoon mee, daar MOEST een overdreven vetplant op komen te staan en ja, ik zou hem wel bij mijn naaimachine op zolder zetten. Maar over in de orde van Lot ging hij, no doubt..
Pee zuchte nog eens diep, rolde eens flink met zijn ogen en wou hem zelfs wel ophalen. Ik had het wel willen zien, hoe hij afrekende, maar ik moest het doen met een verslag ervan.
Kijk eens wat lelijk mooi !!!2 opmerkingen:

 1. :-) hij is fantastisch je lamp :-) en je puzzels trouwens ook.
  Ik vind het soms zo moeilijk dingen echt weg te doen....ik ben er zo een van wie weet....ooit...en aaach wat wassut een leuk ding... sjucht....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eey Lotte,

  Ik heb al vaker blogs van je voorbij zien komen en nu dacht ik, laat ik eens reageren :)

  Ik vind het echt goed van je om te lezen dat je veel gebruik maakt van de kringloop, zowel voor spullen kopen als wegbrengen. Zelf doe ik hier heel erg weinig mee; het geen wat ik al zou kopen koop ik het liefst nieuw en gebruik het eigenlijk totdat het af is. Mijn eigen klerenkast zit zo vol shirtjes die ik al maanden niet meer aan heb gehad, en dus eigenlijk handige ruimte in beslag nemen.
  Ik denk zelf dat dit van thuis uit meekomt; als je onze zolder ziet staat het nog vol oude kinderspullen en speelgoed. Gelukkig komt 'de kleine kabouter' vaak genoeg langs om zich er mee te vermaken.

  Ik zit op dit moment te denken, dat als ik ga verhuizen, om een aantal spullen weg te brengen naar de kringloop. Echter heb ik geen ervaring met betrekking tot het stellen van een prijs dat ik er terug voor kan krijgen of dat een kringloop uberhaupt wat kan met het spul dat ik terug wil brengen. Ga jij altijd gewoon langs met een rugzak vol dingetjes en zie je daar of ze er wat mee kunnen? Of komen ze langs om de 'troep' op te halen?

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!