vrijdag 8 november 2013

Liebster award; de vragen

Via Gea *klik* ontving ik de liebster award. Ik reageerde op haar nominatie, niet zo zeer om genomineerd te worden maar omdat ik het zo leuk vond om weer een completer beeld van haar te krijgen. Nee, niet nieuwsgierig... En zo kreeg ik deze award, hartstikke leuk natuurlijk
Voor die vragen moest ik even gaan zitten, kopje thee, kind op bed, regen tikkend op de ramen, laptop opengeklapt en de ogen open. Het idee van het award is dat de gever een aantal vragen stelt aan de ontvanger die op zijn of haar lippen branden. En de ontvanger beantwoord deze indien deze daar natuurlijk voor te porren is. En geeft hem op zijn of haar beurt weer door aan een blogger die dat verdient, meer volgers mag hebben , net begonnen is of wat dan ook.. Officieel doe je dit  aan 5 blogs maar daar wijken we fijn even vanaf. En fin, eerst maar eens  de vragen beantwoorden!

1. Waarom ben je een blog begonnen? 

Omdat ik graag schrijf over datgene wat ik zie en meemaak. In combinatie met de interactie met andere bloggers is dat super leuk om te doen. Voor mij is het ook fijn om dingen "op papier "te zetten.

2. Waarom draagt Lot een roze bril?
Tjee... Omdat de kleine dingen heel groot kunnen zijn en het waard zijn om uitvergroot te worden en benoemd in een verhaal. Mijn bril is roze omdat ik geniet van kleine dingetjes, intens blij kan worden van een  gezellig lampje aan met een haakwerkje erbij. Of omdat ik een appelboom verplaatst heb.
Die bril is er niet altijd maar het is wel de oorsprong. En de uitdaging is om die bril zoveel mogelijk op te houden zonder de realiteit uit het oog te verliezen. 

3. Wanneer voel je behoefte om te bloggen?
Op momenten van energie en inspiratie.

4. Wat is je lievelingsdier?
Lievelingsdier... Ik kan er niet een benoemen, dol op koeien en poezen. En de reiger en meerkoet vind ik werkelijk prachtig..

5. Welke hobby's heb je?
Ik schrijf graag, naaien, haken, breien, tekenen, schilderen,gutsen, in onze moestuin werken (samen met dinnetje Cee).

6. Hoe ziet je droomhuis er uit?
Wel in de bebouwde kom. Zo in the middle of nowhere is niet echt iets voor mij, call me een scheitert maar..met wat levende zielen om me heen maar niet teveel, veel groen, bomen struiken ,moestuin aan huis, een varkentje, kippen en koe. Een huis met veel ramen, diepe vensterbanken, een leefkeuken en vooral vol energiebesparende oplossingen. Eigenlijk bij voorkeur zelf voorzienend. En opgeruimd, jaa.. opgeruimd.

7. Welke drie kleuren draag je het liefst?
Groen grijs en zwart

8. Zou je dingen willen overdoen?
Moeilijke vraag aan de ene kant wel maar daarmee zou ik daarmee niet meer de persoon zijn die ik nu ben en wat zou er dan gebeurd zijn? Bepaalde stukjes geschiedenis hebben me gevormd of een deukje nagelaten , sommige zaken mis je, andere zaken doe je weer op...Dus overwegend...nee.

9. Denk je dat kabouters bestaan?
Ja. Ik bedoel, Rien Poortvliet zag ze toch niet vliegen?

10. Als je een vogel mocht zijn, welke vogel en waarom?
Meerkoetjes zijn vaak wat onhandig...een reiger zie ik mezelf toch niet in terug...een eend is ook maar een eend.... Ik denk ...een kraai.... Misschien kun je dan nog eens op de schouder van een lief oud vrouwtje met magische krachten gaan zitten en grijs worden, kunstjes leren. Een kraai doet net alsof hij dom is maar ondertussen .. Wij hadden vroeger een tamme kraai, Aka of Kaa.. Ik weet het niet meer, maar het was onze huiskraai (lees boerderij)...Het heeft iets magisch, net als mooie tekenfilmpjes over droomwerelden en pratende dieren, ik vind ze hoopvol, "alsof" er meer is...Ik weet het, een vrij kinderlijke manier om daardoor te denken dat er meer is, maar mijn hart maakt dan een sprongetje  Veel fijner dan dat grote mensen-denken. Helaas vloog de kraai weg toen we op vakantie gingen en opa en oma op het huis pasten.. Ik was heel klein maar dat zal ik nooit vergeten..
Ja, een kraai..

11. Hoe ziet een topdag er uit voor jou?
Wanneer ik niet heb toegegeven aan mijn uitstelgedrag, heb genipt van een kopje thee en een lekkernijtje erbij, zowel van de aanwezigheid van Kabouter als Pee heb mogen genieten, als dat ik tijd voor mezelf heb gehad om even in de tuin te werken en te knutselen.
Aan wie ik deze liebster award doorgeef? Niet aan 5 mensen......maar aan een, namelijk;  aan http://donsjes.blogspot.nl/ Hoeveel volgers ze heeft en hoe lang ze bezig is, ik durf er niet iets over te zeggen. Maar een ding weet ik wel; ze schrijft erg mooi, zet je aan het denken én heeft humor. Donsje, wat je met het Award doet, maakt allemaal niet uit. Maar de nominatie en dus ook mijn waardering voor jou als blogster heb je i.i.g. binnen.

De vragen voor jou:

1: Waarom heb je voor de naam "Donsjes"gekozen?
2 Wat is het slechtste nummer dat je kent, maar zing je het hardste mee.
3: Wat omschrijft jou het beste
4:  Als je een boek zou schrijven, waar zou deze over gaan?
5: Als je over 5 minuten je tas mag inpakken voor een reis, waar gaat deze naartoe?
6: Waar rijd je voor om?
7: Welke eigenschap van je zoontje benijd je het meeste?
8: Op welke 3 sites haal jij je meeste inspiratie?
9: Wat is de beste huishoudelijke tip die je kunt geven
10: Op welk dier lijk je het meeste
11: Wat zou je nog graag willen leren.


2 opmerkingen:

  1. Ik word helemaal blij van jouw antwoorden. En het ontroert me ook. Lief!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. *bloos* Dankjewel Lotte. Je woorden maken me warm vanbinnen!
    Ik ga ermee aan de slag! Leuke vragen!

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!