donderdag 14 november 2013

De nieuwe tuin

We waren het erover eens, Cee en ik.. Blijven op de oude volkstuin was niet meer een optie. We kampten met een prototype ouderwetse tuinbuurman die niet bepaald schroomde om zaken in onze tuin aan te passen die hem niet zinde. Dat resulteerde in pittige discussie's en ja... Dan vergaat de lol je wel..
Via onze straatbuurvrouw kregen we een andere tuin waar we nu met hernieuwde energie naartoe fietsen.. Het is vooral onkruid wegtrekken, korte metten maken met braamstruiken en wat planten overzetten uit de oude tuin.. Een uitdaging zijn de preitjes. We hebben ze tóch overgezet en ze lijken het te trekken.. Ome appelboom is ook present. En de knoflookteentjes zijn inmiddels ingestopt. En ondertussen worden we verwend met de mooiste regenbogen tijdens het werken met de koude natte grond. Wij vonden dit een goed teken, niet?
4 opmerkingen:

 1. He, wat akelig Lot, zo'n bemoeial buurman. Maar het is toch voornamelijk een ouderenhobby. Dat ervaar ik ook.
  Niet gering zijn de situaties waarin ik in de tuin sta te rommelen en er ineens een oudere man naast me staat (er zijn er meerdere) met -goedbedoeld- advies.

  Gelukkig zijn er ook leuke volkstuin-ouderen. Ik hoop dat je op je nieuwe stekkie beter zult aarden! :D

  Carrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje sneu natuurlijk, dat je een tuin die je op gang hebt gekregen achter moet laten door de lange neus en dito vingers van een ikweethetbeterbuurman. Maar toch: veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Donsje en Carrie, dat is het ook, idioot eigenlijk maar we gingen eieren voor ons geld kiezen. Er was niets aan te doen, men wou er ook niets aan doen. En als je dan elke keer kans maakt op een bijna bedreigende man... tja... Wel zuur. Maar deze tuin maakt VEEL goed. En laat ik nu net horen dat regenbogen geluk brengen ...:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!