vrijdag 11 mei 2012

99: Kabouter een jaar.


Gisteren was het dan zover. Een jaar geleden dat kabouter geboren werd. Een jaar geleden alweer, time flies. Ik heb gisteren serieus geen tijd gehad om een blog eraan te wijden. En ook andere communicatiemiddelen schoten erbij in. Tegen de verwachting voor die dag in, werd deze goed bezocht, ook al was het doordeweekse en komt het gros zondag.
We hadden een fantastische dag, kabouter is vreselijk verwend en vond de zoete inval wel prima. Vrienden, buren, familie. Allemaal kwamen ze het vieren. En wat voelden wij de warmte om ons heen. We hebben een groot netwerk. Allemaal unieke persoonlijkheden, zo'n rijkdom.

Het was erg relaxed en met name de dagen ervoor ervoer ik als heftig. Je denkt terug aan hoe het was, toen begonnen de weeën, toen liep ik nog met een bolle buik rond enz. enz..  Vanaf die dag dat de kleine man er eindelijk was, stond mijn wereld, onze wereld, op zijn kop. De achtbaan die volgde, een baby die geen baby, nog voor zijn zesde maand in de box stond, zijn hele gebit zo ongeveer met een jaar heeft gekregen. Tussen alle momenten door dat je ademloos naar je kindje kijkt en denkt, tjonge, die is van ons. Een stukje van ons allebei. Het deed me terugdenken aan persoonlijke keuzes, lifechanging. En vooral kiezen voor mezelf, onszelf. Niet meer naar de nukken van een ander leven. Laten gaan, vooral laten gaan en prioriteiten stellen..En ik keek ook terug op een jaar van borstvoeden. Het begon verre van ideaal maar toch doorgezet ondanks alle keren spruw, bloedblaren, ontstekingen en wat is het, eenmaal overwonnen, mooi en bijzonder. Ik ben er trots op dat hij nog steeds bij mij drinkt.

Dat alles bracht het kleine mannetje teweeg. Als je er voor open staat, bestaat er geen grotere spiegel. En ik ben er dankbaar voor, want het heeft voor zoveel goeds en moois gezorgd.
10 mei 2011 trokken we kabouter in het ziekenhuis het laatste schone kledingstuk aan, een t-shirt, gekregen van zijn opa en oma. Omdat hij de rest al onder gepoept had. Een maatje 80 en hij verzoop er natuurlijk in. Nu een jaar later, past hij hem precies. Een jaar alweer, die grote kleine kabouter. Ik kijk nu naar een ondernemend mannetje met humor. De ondeugd in zijn ogen. De wil om te ontdekken. En een ouwe vreetzak is het. De flapdrol.

-Een jaar alweer-

4 opmerkingen:

 1. Van ♥e gefeliciteerd met jullie prachtige kabouter!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd !!
  Wat een bijzondere leeftijd is dat hé 1 jaar. Ook de verjaardag waar ik altijd het melancholiekst van word. Gewoon omdat er zoveel is om terug te kijken na zo'n hectisch jaar!
  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! Wat een ventje alweer! Je leven draait 180 graden in zo'n eerste jaar... maar het is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!