maandag 12 september 2011

Calendula zalf

Het is avond. Pee is even een borreltje aan het halen bij een vriend, kabouter ligt in zijn bedje, de dieren liggen ook op apegapen en het enige wat klinkt is de radio. Instrumentale klassieke stukken vullen de ruimte. Ik creƫer mijn eigen veilige ruimte. Ik wil deze avond geen humor-series, geen moordzaken, nieuws wat altijd slecht is of reclames, enthousiast beppende radiodeejay's. Het legt me soms lam. En ik vraag me wel eens af wat ik met al deze info moet.

Deze avond zijn mijn handen en armen meer verzorgd dan ooit. Want vanavond heb ik Calendula zalf gemaakt van goudsbloemen met Vaseline. Van mijn achterbuurman mocht ik de benodigde hoeveelheid goudsbloemen uit zijn bloementuin plukken, die van mij waren al uitgebloeid.. Elk jaar weer barst zijn tuin uit zijn voegen door de overdonderende hoeveelheid aan kleurige bloemen.
Dit zalfje brouwen stond al een tijdje op mijn wensenlijst en deze avond leende zicht echt voor de uitvoering van dit plan. Gaandeweg leerde ik een paar belangrijke lessen. Het proces in beeld:


1. Maak gelijk een goede keuze, waar je in opwarmt, des te minder vaseline-afwas heb je.
2. Afwas met vaseline erop schoonmaken zal nooit mijn hobby worden.
3. Wil je het schoon krijgen. Heet water is your best friend.
4. Voor het zeven moet je dunne stof gebruiken of gewoon een zeef (nog meer afwas).


Het resultaat, verzorgend goud ( in een prachtig maar net wat te groot uitgevallen potje,maar dat mag de pret niet drukken). Een ding is zeker; volgend jaar komen er flink wat goudsbloemen in de volkstuin en krijgt het kruidenexperiment vervolg..

1 opmerking:

  1. Ik sta met notitieblok startklaar! Ik had dit jaar goudsbloem gezaaid, maar geen idee wat ik er mee moest doen. Maar nu weet ik het. Eens even kijken of ik nog wat bloemen kan oogsten.

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!