dinsdag 6 september 2011

Back to business

Onze vakantie was er een om door een ringetje te halen. Samen met een groep van elf vrienden, grotendeels de kern van de vakantie van vorig jaar gingen we wederom op pad. Ik had een huis opgesnord in de Ardennen, mooi vrijstaand in de natuur, mooie stadjes op acceptabele afstand.. De eerste vakantie met kabouter erbij. Vorig jaar zaten we met z'n 14-en op een skutsje gedurende een midweek, bepaald niet veel ruimte. Een week erna raakte ik zwanger van kabouter en nu gingen we weer. Bijzonder
De heenreis was vermoeiend (niet voor kabouter want die sliep voornamelijk),maar wel mooi. We reden als groep naar het zuiden, hielden de snelheid van de kever aan, en man o man, wat regende het pijpenstelen.
Maar eenmaal daar, was het ergste gevallen en werd het weer steeds beter. Maar daar werd mijn aandacht al lang niet meer door getrokken. Voor mij stond een pracht van een huis. Hans en Grietje hadden het pand onlangs verlaten en hadden toegezegd dat wij er mochten logeren voor een weekje. Een huis waar de tijd had stil gestaan, allerlei kleine kamertjes, meubels die onder de noemer vintage vallen en ik spontaan bij ging kwijlen. En een ansichtkaart als uitzicht.
Het kon niet beter.
Kabouter gedroeg zich uitsteekbaar, lachte, lachte en lachte nog eens. Stal de show en er werd wat afgeknuffeld waardoor wij wat vaker ons gat konden blijven zitten. Hij ging mee naar mooie oude stadjes, sliep in de buitenlucht op een kleedje, hing in de draagzak. Kortom, was ook daar gewoon lekker baby.
Ik heb bijna in mijn broek gepiest van het lachen van de woordspelingen die gedurende de hele week een rol speelden, ter opvolging van de nautische spreekwoorden van het jaar ervoor. Ik zag prachtige natuur, oude gebouwen vol karakter, speelde spelletjes, kookte voor de groep, had goede gesprekken. Ja, ik had het naar mijn zin. WIJ hadden het naar ons zin.
En nu is het tijd, tijd om de draad verder op te pakken. Back to business en back to blogging!

2 opmerkingen:

  1. Welkom terug! (ik heb je gemist)
    Wat hebben jullie een fantastische vakantie gehad!

    (psst, ik heb een ander blogadres: indelappenmand.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!