woensdag 22 april 2009

Geslaagd!


Het was zwoegen, af en toe denken: "dit leert 'ie noooooit", een maand lang amper vrije tijd hebben, snel eten naar binnen werken uit je werk, om vervolgens door te gaan naar het schooltje. Maar al met al, was het de moeite waard. Wie dacht dat hij er een perfecte huishond voor terug zou gaan krijgen, kwam er bekaaid af. Maar ik merk dat ik door deze cursus heb geleerd om mijn hond anders te benaderen. Letten op het positieve, dat belonen en negatief gedrag negeren. En vooral het besef dat je je hond de ruimte moet geven om zelf te bedenken wat je van hem wilt. Ja, het klinkt heel erg overdreven. Een soort psychologie toepassen op je hond. Maar zo werkt het wel. Hoe consequent was ik? Niet genoeg.. En daar moest aan gewerkt worden.

Tijdens de oefeningen had ik helder wat ik van Spike wou, ik gaf hem een opdracht en hij wou op zijn beurt echt wel wat doen voor een beloning en bleef dus net zo lang dingen doen, totdat hij deed wat ik wou en doorhad wat hij moest doen. En op dat moment kreeg hij een beloning. Een valkuil die volgde was dat als het eenmaal goed ging, je te lang doorging met oefenen. Waardoor je zo'n neerwaartse lijn kreeg. Stoppen op hoogtepunt. Een sleutel tot het succes was ook meer gebruik maken van lichaamstaal. Sta je recht als je iets zegt? hoe staan je schouders, hoe kijk je? Spike bleek er sterk op te reageren. En ik had een nieuwe kracht ontdekt..

En zo kwam aan alles een eind, en dus ook een einde aan onze cursus.. Bekroond met een examen waarvoor we geslaagd waren. Samen met twee rapportjes over bazin en hond, keerden wij tevree naar huis terug. We blijven oefenen en na een korte pauze, zullen we ons inschrijven voor de vervolgcursus. Gelukkig is die maar een keer in de week, pfew....

3 opmerkingen:

 1. Toppie hoor! Klinkt echt heel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En...luistert Peet ook al beter? Denk aan de lichaamstaal !!![grapje..flauw hè]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. whahaha, nee, nog niet. Blijven oefenen! :)

  @Mijke: thank joe!

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!