vrijdag 11 oktober 2013

Vest pour kabouter

Je zou het niet zeggen, het oogt wat als een vest voor een kaboutermini-mens. Maar niets is minder waar, dit is voor kabouter.
Di mama hield opruiming en ik kreeg ladingen wol toegestopt mits ik mijn eigen collectie zou opruimen. Zo gezegd zo gedaan. Dit project stapte ik af van het bekende en nam ik een vest als voorbeeld in plaats van het volgen van een patroon. Voor iemand die niet graag "fouten"maakt is dit heel wat. Af en toe keek vriendin Aa  even mee en corrigeerde waar nodig.
Zo met de regen tikkend op het raam, de wind die woeit, huisvest aan, kan ik best genieten van dit jaargetijde. De mooie kleuren in de natuur, de zon die af en toe nog als een dolle los gaat.. Uiteraard vervloek ik het als ik verzopen als een kat binnen kom. Maar de warmte binnen en droge kleding maken dan veel goed.
Vanwege die wind, ging ik de volgende uitdaging erbij aan, namelijk het maken van een voering. Ook nog nooit gedaan.Oorspronkelijk wou ik een kek stofje met uiltjes aan de binnenkant maken. Maar deze was aan een kant wit wat niet zo'n mooi effect had in combinatie met het haaksel en ik had niet genoeg om hem dubbel te maken. Dus hup, naar boven richting stof-voorraad waar ik een donkergroen rib-stofje wist op te snorren. Ook wel lollig.. Dus aan de hand van het vest weer een patroon getekend op een oude krant, uitknippen, beetje bijspelden en in elkaar zetten maar. Vervolgens boorden van groene tricot stof en dan is hij klaar!
Dat laatste is nog in proces want de energie was in geen velden of wegen te vinden. Geduld is een schone zaak en een wijze vriendin wijst me met regelmaat op de steen die ik van haar kreeg met de tekst: pluk de dag. Thanks Cee,  so much to learn.
Work in progress, overall.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Iets te roepen? Deel het!