maandag 20 mei 2013

Leeg hoofd

Mamamuis bleef logerendeberen. Wat een gezelligheid en wat keek ik er naar uit.Soms komen er wat minder fijne dingen op je pad en dan is het prettig om samen te zijn. Dus daar stond ze op de stoep, boodschappentas met alleen de broodnodige ingredienten, slaapspullen, telefoon en laptop. En natuurlijk mijn schapenwol, wit en bruin (later meer hierover).
Wij maakten er maar een feestje van. Kabouter was verguld dat oma er was en haalde alles uit de kast. We gingen op pad met de fiets bezochten gelijk na een speeltuintje, nog even onze speeltuin, namelijk, de tuin :-)
Dat was een beetje een ding want de tuin, daar moest nog iets mee gebeuren om het beter te krijgen en ik zag haar ogen al van links naar rechts gaan.
Nu, kabouter vond even scharrelen prima maar eten had toch ook wel prioriteit. We stapten op de fiets maar mamamuis bleek te broeden op een plan en de volgende dag kwam deze meer dan tot uiting.
Thuis werd er gegeten, gepraat, er werd even een opruimsessie gehouden, koffie weggeslurpt en het spinnewiel werd van stal gehaald. Want wat wou ik graag leren spinnen.  Het eerste draadje is gesponnen en ik heb al vastgesteld dat het verslavend werkt (en dat een schort geen overbodige luxe is). Qua geur was een schaap er niets bij, (oh nee, het was van..)
En fin, nog een lange leerweg te gaan maar het begin is gemaakt.
De volgende dag was het aankeutelen geblazen maar toen Pee ten tonele verscheen na zijn slaapdienst, gingen de dames op pad. Hop, op naar de tuin, niet wetende dat we daar de ganze middag zouden vertoeven. Er werd duidelijke keuzes gemaakt, paden geschept, bedjes wat opgehoogd, planten verwijderd. Wat nog niet opgekomen was, moest veld ruimen ( dat vind ik altijd erg lastig, wie weet komt het nog op maar daar verpest je wel je tuinopbrengst mee) en zowaar, tussen de onkruidjes wist de buurtuinvrouw de pastinaak aan te wijzen. Hoezee! De pastinaak was opgekomen!
Klik op de foto voor toelichting :-)

Het wisselteeltschema werd een beetje losgelaten en er ontstonden wilde plannen voor mesthopen en compostbulten waar courgette/pompoen of augurk of komkommer op zou gaan groeien.
Het resultaat van een middagje buffelen was verbazingwekkend en daarmee het hoofd ook weer leeg en persoonlijke keuzes gemaakt.
Aan het einde van de middag dronken we er een wijntje /biertje op en werden er patatjes gegeten. Vandaag krijgen de courgette en pompoenplantjes die muisman meebracht uit de kas, een plekje en dan gaan Caa en ik met dit als vertrekpunt verder.


10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn zo'n nieuw vertrekpunt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je wilt niet weten hoe fijn dat is. En het ruimde mij ook weer wat op :-)

   Verwijderen
 2. Vanaf mijn bank even meegetuinierd en het kwam goed binnen dat je daar keuzes maakt voor grotere tuinopbrengst. De kleinste plantjes mogen niet meer mee doen ... heel logisch. Mijn tuintje is gevuld met de kruidenplantjes, allerlei groene tinten en kleine bloemen erbij. Dank voor je blog :-) en wens je goede oogst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En fijn dat het over kwam :-) leuk hè, zoveel mensen, zoveel tuinen. Er moet nog wel flink wat groen en kleur in komen maar dat hangt ook nog samen met het weer..

   Verwijderen
 3. Wat is het genieten je blog. Super leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh leuk zeg, ik krijg binnenkort, als de schapen geschoren zijn mijn eerste zak, wol :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat tuintje ziet er aardig opgeknapt uit! En wat fijn, leren spinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij was toch laatst ook heel actief in den tuin geweest. Soms moet het even hè?

   Verwijderen

Iets te roepen? Deel het!