maandag 29 april 2013

Minimeisje

En toen was het tijd voor een blog. Megadruk met de voorbereidingen voor de LETS ruilkring en de lancering ervan.  Maar nu kon ik mijn momentje pakken.
Mijn dinnetjes hadden elkaar gevonden, trouwden in mooie paarse jurkjes en vorige week werden ze mama van een meisje. Prachtig om van dichtbij mee te maken, al deze momenten, uiteraard verspreid over een langere periode.
Het kleine poppetje kwamen we bewonderen maar daar hoorde natuurlijk wel een poppig jurkje bij. Natuurlijk veeeeel te groot want tjonge, wat zijn die minimensjes toch klein als ze er versgebakken uit komen. En zo mooi..*sjucht*

De naaimasjien werd op de tafel geplaatst zodra kabouter goed en wel in bed lag en de kamer weer een beetje minder standje oorkaan had. Van het internet haalde ik het patroon van dit jurkje, even speuren in de stofjesvoorraad, stappen opvolgen,  afmaken met een kantje en verhip, dat pakte goed uit. Ik gebruikte klittenband in plaats van de knoopmethode. Dat leek me nogal een gepriegel... Hier zie je de achterkant. De voorkant heeft dezelfde kleur als de onderkant. Maar hij is aan beide kanten te dragen.
Gezien de engelse omschrijving liep ik een petit peu vertraging op maar gelukkig,  ik piekte op tijd.


3 opmerkingen:

 1. Goed gelukt!
  Wat een schattig jurkje, voor vast een schattig meisje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank dank! En we zijn er weer hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhhh cute!!!!! Voor herhaling vatbaar denk ik? Echt leuk gedaan zeg! Wat leuk dat je zo toevallig op mijn blog kwam binnenvallen. Ben er een half jaartje tussenuit geweest op internet, maar nu weer met volle goesting bezig. Ik heb thuis gewoon een basis a-lijn patroon jurkje liggen en leef me daar gewoon iedere keer op uit. voorpand in twee/drie snijden, paspellekes ertussen, zakjes erop, stopplooien of fronsen, met mouwtjes, of sluitingen met klittenband/ritsen/knopen/.... lekker leuk als je gewoon een basispatroon hebt en daarna kan gaan experimenteren. Heel veel succes met je tuintje! ik had vorige week al eens al je werkzaamheden doorgelezen. Knap hoor! Ik wou dat ik er meer zin in had. Als ik die gigantische bossen onkruid zie, zakt de moed mij in de schoenen... Maar hoe fantastisch moet het zijn om binnenkort je eigen groentjes en fruit te hebben! Supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!