zondag 9 september 2012

Verslag van markt 2!

De kraam..
Het was alweer zover, braderie nummer twee.. De tijd ervoor was om gevlogen en dit keer was het wel weer anders. Weliswaar Zwolle, maar nu in een hele andere setting. De zomer heeft ertussen gezeten en te midden van een plein vol kraampjes met mooie zelfgemaakte spulletjes. En meer mensen die misschien nog niet eens van de stichting gehoord hadden.
Ik wist niet wat ik moest verwachten en was dan toch minstens zo zenuwachtig en naast dat zenuwachtige gevoel was er ook even bezinning. Ik bladerde door de tientallen kaarten met lieve betrokken teksten; wat een tijd van uitersten.......Ja, we gingen er weer voor met deze markt.

's Ochtends fietsten Cee, mijn moeder en ik richting het centrum. Ik mocht de bakfiets lenen van twee vriendinnen wat ons zeer flexibel maakte, geen stress over auto's parkeren, ophalen, lossen etc. Nonchalant fietsen we het plein op en zaten gelijk goed. We waren fashionably late. Twee uur van tevoren leek me wat teveel van het goede.
Kabouter kwam ook nog langs
De kraam werkt in rap tempo versierd met mooie lappen stof, posters werden opgehangen en de markt ging open. We maakten een vlotte start, hadden het rustig aan het begin van de middag en eindigden met  een verkoop-storm. Vrienden kwamen gedurende de hele dag langs om even te kijken. en met grote regelmaat werd er vol bewondering naar de kraam gekeken, naar alle mooie inzendingen, de grote verscheidenheid. En bezoekers waren vaak onder de indruk van het verhaal van Maud en haar familie.
Het was wederom een bijzondere dag en ik kan je zeggen, aan het eind van de dag was ik voldaan moe en een boel ontmoetingen verder.
Ik snap het, je zit natuurlijk op het puntje van je stoel want; hoeveel was de opbrengst? De voorlopige stand van dit marktbezoek is 334 euro, exclusief de collectebus. Samen met de opbrengst van de vorige markt zitten we dan op een totaal van...................................... 739,-

Maar, ik  moet zeggen, er ligt nog zoveel in dozen, zoveel moois, ergens roept dat om nog een markt of braderie. Niet nu, niet over een week, maar wel binnenkort. In principe is het inzamelen van schatten hierbij dan ook geĆ«indigd, zal de postbode een stuk minder werk hebben. Maar de verkoop krijgt nog wel een vervolg.

Dank jullie wederom voor jullie enthousiasme,je inzet, de grote betrokkenheid bij de actie, bij Maud en haar familie.  Het is heel bijzonder om dat ervaren te mogen hebben naast het verdriet dat Maud dit niet heeft mogen meemaken en we haar niet samen met  haar gezin naar Amerika hebben kunnen uitzwaaien.  Dit geld gaat naar stichting Maud voor Leven die hiermee heel veel goede dingen zullen doen voor gezinnen van kinderen met neuroblastoom.

Lieve groet,

Lotte

11 opmerkingen:

 1. Goed gedaan!
  Elke euro is er weer 1 en zo schiet het op.
  Is het een idee ook dingen online te verkopen?
  :)
  Dan kunnen mensen vanuit hun luie stoel bestellen.
  Keep on going.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zag er ook hartstikke leuk uit allemaal en weer een fijn bedrag ingezameld... stoer! Super om jou, je mams en kabouter + paps live gezien te hebben.
  Succes met een volgende markt/braderie en misschien is online verkopen zoals Lovely Tough Cookie hierboven voorstelt ook een idee??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de eerste plaats ben ik heel blij om te horen dat het weer een geslaagde dag was.
  En dat is toch maar weer een mooi bedrag dat je hebt opgehaald.
  Ook ben ik blij dat mijn bijdrage nog ruim op tijd binnen was.
  Ja wat de beste course of action is weet ik niet, volg je gevoel maar oftewel luister maar naar de engelen. Dan komt het helemaal goed.
  Online verkoop zou een optie kunnen zijn maar denk dat zo'n braderie leuker is om te doen en uiteindelijk minder werk is. Ook denk ik dat het wellicht niet leuk zou zijn voor sommigen als ze zien dat hun bijdrage maar niet verkocht wordt. Ook is het mega veel werk om overal foto's van te maken en mailen en versturen, dan krijg je er straks een dagtaak bij en dat is ook niet de bedoeling.
  En de interactie met mensen is en blijft toch het leukste. Wie weet krijg je nog een keer een kraam gedoneerd voor of een braderie of de volgende Hip en Handgemaakt markt. En mag je dit weer delen met een heleboel lieverds om je heen. Succes en bedankt voor je tomeloze inzet! Warme creatieve groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg, dat je met zo veel enthousiaste mensen dit voor elkaar hebt gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi initiatief hoor! En wat een gezellige kraam zo! En online verkopen lijkt mij ook wel een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het weer gelukt is allemaal! En met wat over is zou je een online veiling kunnen houden ofzo... :-) Succes! Groetjes Riri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi resultaat! En wat een fijn en enthousiast verhaal om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend Lotje! Een dikke proficiat voor al je inspanningen! Met een fantastisch getal op de teller.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank voor al jullie lieve reacties, zie dat het reageren er nog helemaal niet van gekomen is.. Ik denk dat een webshop ook heeeel veel werk is en op een markt staan is best leuk hoor..we denken er nog eens even over na :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh lieve Lot doe lekker rustig aan en Koningin Grootoog zal het je wel influisteren wat de beste actie is. Warme groetjes en knuffels van Susan

   Verwijderen
 10. Nogmaals dank voor je prachtige initiatief en wat een mooie opbrengst!!

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!