zaterdag 24 december 2011

Kerst

Tja, daar zit je dan, nog een zes op de klok. You don't fool kabouter. Zes rules. Om zes uur 's avonds stort hij in. En om zes uur 'sochtends is hij present. Of half zes, kan ook. Ik moet dan wel lachen om mezelf. Wat een verschil, wie had gedacht dat ik nu regelmatig om dit tijdstip actief zou zijn. Dat wil zeggen, ik neem even plaats achter den compjoeter en kabouter neemt plaats in de box naast mij en hangt een beetje de hangbaby uit, stapt van de ene naar de andere kant om vervolgens weer even een praatje af te steken naast mij. Onderwijl ronkt Pee nog een tijdje door, de verantwoordelijke voor de laatste fles.
Onze kleine kerstboom staat er nog, scheef en wel, schittert als nooit tevoren. Gelijk aftuigen vind ik ook zo bruut. Het is een beetje een invalide boom maar gekregen vlak voordat ik mijn eerste echte flatje kreeg en er moet heel wat gebeuren wil deze het veld ruimen. Ik weet nog goed dat deze echte neppert een van de eerste dingen was die er stond, enkel lichtjes. Maar hij stond wel. Man, wat was dat magisch die tijd. Rondscharrelen in zo'n kale ruimte met langzaamaan het besef dat alles van jou was. Geen keukens meer die gedeeld moesten worden, rumoerige nieuwe huisgenoten die toch net niet zo leuk waren als die daarvoor, met een stuk zeil van drie meter de stad door fietsen naar je nieuwe huis.. Uiteindelijk heb ik er maar een jaar gewoond, leerde Pee kennen en die had een poepig kabouterhuisje waar ik samen met Kat Vinnie, die mee reisde in de reismand, zo gaande weg regelmatiger te vinden was dan in mijn eigen huis. En zo geschiedde, ik ging over.
Deze kerst hebben wij het heerlijk rustig gehad. Weinig op de planning, tijd om aan te keutelen en van elkaar te genieten. Op de vierkante meter, in ons kabouterhuis met dit jaar ook een echte kabouter. Met kerst hoort bij ons inmiddels onlosmakelijk ook Serious Request van 3FM. We volgen de actie al jaren en elk jaar wordt er een plaatje aangevraagd.  Als dan de ontknoping daar is, kan de kerst echt beginnen. De eerste traditie voor kabouter. En velen zullen er nog komen.




1 opmerking:

Iets te roepen? Deel het!