dinsdag 17 maart 2009

TuinDe tuin, ja de tuin, dat was me een project. Want crisis, die snorremans die er met zijn grote stampvoeten elke keer doorheen banjert en voor konijn speelt door gaten te graven. Het moet gezegd, hij wist ze in rap tempo te graven. Maar man o man, die tuin, neeee... die zag er niet uit.. Over de schutting, die van ellende aan elkaar hangt, hingen alle soorten klimplanten. Heel mooi hoor. MAar teveel mooi kan ook een ander effect hebben. Het was me wel een aardige doorn in het oog.
Het grasveld was dus veranderd in een mijnenveld en her en der vond lag nog wat grofvuil wat nog niet richting de ROVA was gegaan. Fruitkisten waren aangeschaft, want er zou een moestuintafel komen. Maar dit plan werd the day before radicaal van tafel af geveegd en de kisten kregen een nieuwe bestemming. De kropsla, die een paar dagen geleden in een kasje gezaaid is en al collectief boven komt, heeft meer ademruimte nodig. Net als de heren tuinbonen. Die vinden zo'n kistje gewoon niet leuk.En in het kader van low-budget, maak van niets, iets, besloten wij dat de kortste klap toch was, dat snorremans zijn gedrag een halt toegeroepen moest worden. En de plantenspuit werd erbij gehaald. De moestuin was verboden gebied.
Di mama staat altijd open voor dit soort projecten. Ongegeneerd de boel op de kop zetten en een dag lang ploeteren voor een goed doel. Het resultaat: een geweldige metamorfose. Het pad is smaller gemaakt. En van die stenen zijn perkjes gemaakt waar we grond in gedaan hebben. Nog een paar zakken halen en verdelen en dan kunnen de tuinbonen gelegd worden en de spinazie gezzaaid!

4 opmerkingen:

 1. Dat hebben we bijzonder mooi gemaakt al zeg ik het zelf :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er uit als 'n hele verbetering!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nah, nu verdwijnt er een reactie... Had ik nét even uitgelegd dat ik die 'anoniem' was...
  Knuf,
  ya big sista

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een NOG betere plek om te barbequen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!