donderdag 21 juni 2012

En toen was het zover

Morgen volgt een klein fotoverslag.
En daar zit ik dan, achter mijn computer. Ik kijk vooral voor mij en niet naar de ernstige chaos achter mij (dozen, tassen,dozen, tassen, dooooozen, enveloppen).
Het is iets voor tienen, mijn roseetje is half opgedronken en je zit stil. Ik geloof dat een deel van mij nog aan de assendorperstraat bij het kraampje, keurig op een stoeltje zit.
Wat-een-dag. Echt, wat-een-dag.. Wat een week. wat-een-weken..
Vandaag was werkelijk een bekroning, het toppunt van de laatste tijd. Het was een roerige periode met ook diepe dalen, verdriet om de zorgen om Maud, ontroering om de reacties op de actie, mailtjes, twitter..al het uitpakken.
Dit had niet mooier gekund.  Als je in termen van " mooi " kunt spreken. Het was een enorm contrast met gisteren qua emoties. En hoe giet ik dit in vredesnaam in een verhaal dat de lading dekt.
We begonnen de ochtend vroeg met opbouwen. Meine en Ben hadden al wat elementen klaargezet. Het bloemetjeskleed werd tevoorschijn getoverd, er werd hardop gedacht, geschoven, gediscussieerd. de laatste labels geschreven en tussen neus en lippen door kreeg ik even de melding dat Rtv Oost voor een radio interview zou komen. *Uhhh*.   ( Hier het gehele interview, luister vanaf 0:10:23 eerst komt Meine van Meinesz en Bennesz en daarna volg ik, het begint rond 9:44).
Ik was wel een beetje zenuwachtig want allemachtig, straks waren de mensen helemaal niet kooplustig. En dan is het hartstikkene leuk dat iedereen zoveel gemaakt heeft. Maar er waren ook kopers nodig zeg..
Verdeurie, daar kwam de eerste klant al, maar wat was het ook alweer. Ik weet het niet meer..
Van alles is wel wat verkocht. Maar los van al het moois wat verkocht werd, was een ding toch wel erg favoriet. Alle knuffels. Grote mensen en kleine mensen kwamen weer een  ding overeen. Ze stonden er als een kind een knuffel te aaien.
Inclusief mijzelf ..
De gehele dag kwamen er mensen op de kraam af, naar aanleiding van berichten in de media;Twitter, Facebook, het blog, deelnemers zelf, de  website, het interview, de krant...
Mensen die erover wouden praten, steun wouden betuigen aan de familie en vrienden, mensen die de Stentor hadden gelezen,vragen stelden over de actie, niet wisten wat ze moesten uitzoeken, zoveel aanbod.
Het geldkistje bleef open en dicht gaan. En ik had serieus geen beeld, bij wat we gingen ophalen, ik had wel een wens, als we nou...als we nou ....

We spraken Carlieke en Sjoerd nog, die kanjers stonden er gewoon samen met Juul en Niels ( Juul ging gewoon even een potje sjanzen met Pee en Niels liet even zien hoe hij in de kinderwagen dook. Ik moet zeggen, ook dat is een kunst..

Iedereen kocht wat met Maud in hun hart. En er werd veel uitleg gegeven over de stichting die door ging.
En passant werd er nog even gelachen voor een fotograaf. Vriendinnen kwamen langs en losten elkaar af of kwamen even kijken, ik werd de gehele dag voorzien van snacks, koffie, soep die ik nooit zal vergeten. En kabouter was ook nog een tijdje van de partij die op zijn beurt weer met een aantal niet nader te noemen mensen aanpapte en gelijk ook gewoon met de noorderzon vertrokken was.
Tjonge jonge, de jeugd van tegenwoordig.
En het weer....zo'n spannende voorspelling die een perfecte timing had. Na de braderie barste het pas los, toen iedereen weer thuis was.
En toen..toen kwam het moment..geld tellen..
Het is een tussenstand in die zin, dat ik nog een keer op een braderie of markt zal staan. Gezien alles wat nog binnen komt en of over is....

*tromgeroffel*
Met de lieve Maud en haar familie in gedachten waar ik zoveel respect voor heb. Met de stichting Maud voor Leven in het hoofd, kan ik jullie vertellen dat we samen

405,- euro

 hebben opgehaald op deze braderie.
Ik ben er trots op. Ondanks de zo verdrietige aanleiding.

Het weer laat zien hoe het leven gaat. Grijs, kabbelend, stralende zon, geluk, regen verdriet, de aarde huilt. Onweer, botsende zaken, leven en dood. Allemaal gaat het samen in een leven, naast elkaar.
  
Ik eindig dit verhaal met de wijze Maud: Opgeven betekent niet altijd dat je te zwak bent om door te gaan... Je kunt ook sterk genoeg zijn om het los te laten...Pay it forward.

22 opmerkingen:

 1. meidje wat is dit fijn, echt prachtig.xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhhh wat mooi.
  Goed gedaan! Je bent een kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, wat een prachtige opbrengst en wat een enorme belangstelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes, you can! Yes, we can! :-) Wat een verhaal, vol tegenstrijdige emoties, het is een prestatie om deze goed op een rijtje te zetten. Maar je deed het! Chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kippevel ... je bent een tof wijf! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik word hier stil van en buig even nederig mijn hoofd voor jullie.
  Katrien. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een indrukwekkend verslag van deze dag. En een geweldig resultaat. Goed te lezen dat je nog naar markten ed. gaat, er komen nog wat dingen jouw kant op (ik mail je daar nog over).

  XXX Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super goed gedaan!!! JE bent echt een schat!!!! Fijn dat je het niet alleen hebt hoeven dragen en gedaan, maar dat je bent gesterkt door je dierbaren! Ik heb mijn bijdrage gedaan om het door te vertellen en mensen die wel in de gelegenheid waren, naar jou toe te sturen!
  Maud is een KANJER, maar jij hebt daar ook zeker veel van mee gekregen! Top!
  X Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In een woord SUPER !!!!!!! Prachtig hoeveel geld je hebt opgehaald. En we gaan door .....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O wat erg...ik had 1 juli in mijn hoofd en hier net een gigantisch gevulde doos met spullen staan gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.
  Ik ga even brainstormen, want neem aan dat geld altijd welkom is, dus als we op een andere manier deze mooie spullen kunnen verkopen en het geld overmaken voor Maud zou het natuurlijk superleuk zijn. We staan zelf eind september op een braderie, dus we zouden door een hoekje voor Maud kunnen inrichten of als er nog andere acties zijn...laat het weten want we steunen maud graag!
  We hebben een steigerhouten drieluik, steigerhouten harten (3x) handgeschept papieren harten (5x) divers handbeschilderd keramiek en een theedoos en natuurlijk een geboortevarken in de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superduperwupergoed!!!!
  Keep up the good work! En als ik weer wat voorraad heb, kan ik eventueel MEER sturen *lacht blij*

  Groetjes
  Carrie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een prachtige opbrengst!! Als je nog iets nodig hebt voor een volgende markt....geef maar een gil, ik heb nog wel wat leuke dingen op voorraad.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fantastisch, wat een mooi bedrag. Daar kunnen vast mooie dingen van gedaan worden door de stichting. Ik kan me voorstellen dat het voor jou een emotionele achtbaan was. Sterkte met herstellen van alle emoties :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey die Lotte vanmorgen je blogpost al gelezen, maar zoals al in mijn blog geschreven, emotionele rollercoaster. Dus nu effe tijd maken om nog even hier te laten weten dat ik blij ben dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt gehad, zoveel hulp, zoveel kopers, zoveel liefde en zoveel knuffels. Wat heb je het allemaal mooi beschreven, dankjewel voor je mooie woorden en dankjewel voor je tomeloze inzet!
  Warme groetjes en dikke knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toen ik gisteravond je blog las, was ik helemaal ontroerd van al het moois dat je in je blog beschrijft. Ook een tikkeltje beschaamd, omdat ik mijn envelop naar jou nog op de bus moet doen. Dat is geen onverschilligheid hoor, maar heeft alles te maken met ziekte in de familie. Gelukkig is het nog geen 1 juli :-)

  Wel heb ik een ander cadeautje voor je. Je krijgt van mij namelijk de Sunshine award. Kijk maar hier: http://wadwoordenwol.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award.html
  Je bent helemaal vrij er mee te doen wat je wilt, zelfs als het niets is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dank voor al jullie lieve reacties en jullie betrokkenheid. Helemaal super.
  @Anneke; rustig aan meis! Je kunt het ook bewaren voor de volgende markt. Of inderdaad gebruiken voor een van je eigen ideeen. Alles is goed! En @Wad Woord en Wol. Doe eens niet zo gek. Het komt zoals het komt en jij hebt ook al genoeg aan je hoofd. Na 1 juli kan ook nog hoor, waarschijnlijk schuift de inleverdatum wat op. Ennnneh, dank je wel voor je sunshine award. Erg lief zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo,

  Als ik je adres heb zal ik je ook wat sturen.
  Sta je op de blauwvingerdagen misschien?
  Dan kom ik je stand vast een keertje bezoeken deze zomer.
  Dat is toch 's woensdags?

  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat geweldig Lot! Niet alleen een prachtige beloning voor "Maud voor leven" maar ook voor jou! Un abrazo!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. fantastisch! Heel goed!en die award ook nog! Die heb je verdiend hoor.
  die wijze woorden van Maud vind ik heel indrukwekkend die neem ik over voor op mijn facebook... met vermelding van de naam o.c.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fantastisch! Heel goed! En die award ook nog! Die heb je verdiend hoor.
  die wijze woorden van Maud vind ik heel indrukwekkend die neem ik over voor op mijn facebook... met vermelding van de naam o.c.

  BeantwoordenVerwijderen

Iets te roepen? Deel het!